ممکن است شما روزانه زمان زیادی را صرف زدن کرم‌پودر، تجدید کردن آن و شست‌وشوی صورت کنید. چقدر خوب بود اگر همان ‌طور که در تبلیغات شبکه‌های اجتماعی می‌بینیم، می‌توانستیم با داشتن کرم‌پودر دائم (مزووایت)، صورتی همیشه آرایش شده با جلوه‌ای صاف و زیبا داشت. شاید استفاده از کرم‌پودر دائم روی پوست سبب ‌شود پوستی یکدست، بدون لک و آرایشی جذاب داشته باشید اما باید عوارض و خطرات این روش را نیز در نظر داشت و قبل از تصمیم به اقدام تمام جوانب را بررسی کرد. در مقاله زیر دکتر مریم ملکی متخصص پوست و مو، به عوارض و معایب این روش می‌پردازد. کرم پودر دائم یا BB Glow

شکل 1 کرم پودر دائم یا BB Glow

درمان پوست BB glow چیست؟

BB Glow یک روش زیبایی است که از میکرونیدلینگ برای خال‌کوبی کرم BB، حاوی رنگدانه‌های نیمه‌ دائمی (که اثر انعکاس‌دهنده نور دارد)، در پوست به عنوان نوعی آرایش نیمه دائمی استفاده می‌کند. بنابراین ادعا می‌کند که لکه‌ها را پنهان می‌کند و به شما ظاهر آراسته و بدون آرایش بدهد. به دلیل اثرات جوانسازی میکرونیدلینگ، در حالی که سلول‌های پوستی جدیدی در حال شکل‌گیری هستند، پوست جوان‌تر و منافذ تا حدی کوچک‌تر می‌شوند و به ‌واسطه ورود رنگدانه‌ها به عمق پوست، رنگ انتخاب شده و دلخواه فرد در پوست ایجاد می‌شود. در حالی که این روش چهره‌ای درخشان ایجاد می‌کند، پوشش آن کاملا ناپایدار است و ممکن است نقاط تیره و لک‌ها را به اندازه کافی پنهان نکند.

آیا BB glow ،FDA را تایید کرده است؟

باید توجه داشته باشید که این روش هنوز توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تایید یا تنظیم نشده است.

مشکلات استفاده از BB Cream با میکرونیدل چیست؟

کرم‌های BB پر از مواد تجزیه‌نشدنی هستند که با گذشت زمان و تکرار جلسات توسط میکرونیدل وارد پوست شده و می‌توانند در پوست تجمع پیدا کنند. این روش همچنین در برخی از اجزایی که در سد محافظتی پوست یافت می‌شود مانند اجزای فیزیکی، شیمیایی و ایمنی‌شناختی ایجاد مشکلاتی می‌کند. از طرفی با انجام BB Glow در واقع خود را از مزایای لیزردرمانی در آینده محروم می‌کنید، چون انجام لیزر می‌تواند منجر به اثرات فاجعه‌باری شود، جوهر استفاده شده در این روش‌ با لیزرها با هم واکنش داشته و می‌تواند سبب سوختگی و اسکار شدن پوست شود. جوهر یا رنگدانه‌هایی که وارد پوست شده‌اند، می‌توانند اکسید شود‌ند و به رنگ آبی یا تیره درآیند و منجر به تغییر رنگ در چهره ‌شود که درمان آن اگر غیرممکن نباشد، بسیار دشوار است. به این ترتیب لیزر کیوسویچ (QS) به جای از بین بردن رنگدانه به طور غیرقابل برگشت آن‌ را تیره کرده یا می سوزاند. همچنین شما قادر به انجام هیچ‌ گونه درمان زیبایی با IPL روی صورت خود نخواهید بود زیرا باعث سوختگی پوست صورت شما خواهد شد. افرادی که دارای پوست مستعد آکنه هستند باید در استفاده از این روش محتاط باشند، زیرا میکرونیدلینگ می‌تواند باعث شیوع باکتری‌های آکنه شود. مشکلات استفاده از BB Cream با میکرونیدل چیست

شکل 2 مشکلات BB Cream با میکرونیدل

BB Glow چگونه انجام می‌شود؟

ابتدا پوست شما تمیز می‌شود و سپس یک ژل لایه‌بردار سبک روی پوست قرار داه می‌شود. به ‌دنبال لایه‌برداری، یک سرم تقویت‌کننده با میکرونیدل در پوست وارد می‌شود تا پوست تغذیه و آبرسانی شود، سپس سرم BB Glow (کرم‌پودر) یا همان رنگدانه‌ای که مطابق تن رنگی پوست انتخاب شده از طریق میکرونیدلینگ در زیر پوست تزریق و پخش می‌شود. پس از آن از یک کرم ترمیم‌‌کننده به مدت چند روز استفاده می‌شود. مدت ۲۴ ساعت صورت نباید شسته شود و مصرف ضدآفتاب ضروری است. همان ‌طور که می‌دانیم صرف ضربه‌های دستگاه میکرونیدل به پوست سبب تحریک کلاژن‌سازی شده و این روش خاص به ترغیب پوست برای بازسازی و تولید کلاژن بیشتر کمک می‌کند و پوست را کمی جوان‌تر و شفاف‌تر می‌کند و این امر ربطی به رنگدانه‌ای که وارد پوست می‌شود، ندارد. میکرونیدلینگ همچنین یک روش درمانی برای کاهش چین‌وچروک، شفاف کردن و بهتر شدن جای زخم است. بنابراین در واقع این درمان کیفیت پوست شما را بهبود می‌بخشد که همان‌ طور که گفته شد، این موضوع ارتباطی با کرم‌پودری که وارد پوست می‌شود، ندارد. BB Glow چگونه انجام می شود

شکل 3 BB Glow چگونه انجام می‌شود؟

چند جلسه درمان لازم است و ماندگاری BB Glow آن چگونه است؟

برای به ‌دست آوردن نتایج طولانی مدت که حداکثر 4 ماه طول می‌کشد، توصیه می‌کنند این روش را برای ۳ تا ۴ دوره با فاصله ۲ تا ۳ هفته تکرار کنید. پس از سری اولیه، نتایج درمان BB Glow شما می‌تواند تا 4 ماه یا بیشتر طول بکشد. با نگهداری مناسب، ماندگاری اثر می‌تواند حتی بیشتر تا ۸ ماه شود.

مزیت‌ها و تاثیر کرم‌پودر دائم

  1. باعث بسته شدن منافذ همچون کرم‌پودرها نمی‌شود.
  2. درخشندگی، روشن‌سازی پوست و جوانسازی
  3. آراستگی بدون نیاز به آرایش
  4. رفع تیرگی آرنج و زانو

عوارض کرم‌پودر دائم

بیشتر خطرات BB Glow مربوط به مواد تجزیه‌ناپذیری است که در ترکیباتی که به پوست تزریق می‌شوند، وجود دارد که در هنگام تزریق رنگدانه‌های کرم‌پودر در زیر پوست می‌تواند برای پوست مشکلات زیادی ایجاد کند زیرا ترکیباتی که در این پودر‌ها وجود دارد دارای ترکیبات سنگین مانند فلزات، آهن، زینک، سرب، جیوه و غیره می‌باشد که برای پوست می‌تواند بسیار سنگین باشد. عوارض استفاده از کرم‌پودر دائم در طولانی مدت آشکار خواهد شد و بدون عوارض بودن این روش ادعایی بیش نیست. این عوارض شامل موارد زیر:
  1. آلرژی و درماتیت تماسی: این مواد می‌توانند منجر به افزایش خطر ابتلا به آلرژی و درماتیت تماسی شوند. برخی از فرمول‌های استفاده شده در این روش درمانی حاوی ۴۴ ماده است که بسیاری از آن‌ها می‌توانند سبب عوارض جانبی در پوست ‌شوند. عوارض جانبی بالقوه می‌تواند شامل آلرژی پوستی، تحریک و التهابات پوستی قابل توجه باشد که در برخی موارد می‌تواند به یک مشکل مزمن تبدیل شود. از آن جایی که این روش بر روی ناحیه وسیعی از پوست انجام می‌شود، در صورت بروز عوارض و آلرژی، تمام پوست صورت را درگیر می‌کند و کنترل آن هم می‌تواند بسیار هزینه‌بر و مشکل باشد.
  2. تیرگی پس از التهاب (PIH): یکی دیگر از عوارض جدی که ممکن است توسط پیگمنتر مبتدی و غیرحرفه‌ای رخ دهد، تغییر رنگ پوست است. PIH به ویژه در افرادی که رنگ پوست تیره، سبزه، گندمی یا لک‌ساز دارند و معمولا همین ‌گونه افراد تیره یا دارای لک هستند که هدف اصلی برای روش کار با BB Glow هستند که به همین دلیل در معرض خطر ابتلا به PIH می‌باشند. این مشکل معمولا ۲ هفته پس از تزریق اتفاق می‌افتد و اگر سریعا به متخصص پوست مراجعه نکنید، امکان برگشت دوباره‌ی رنگ، مشکل جدی‌تری برای شما خواهد شد.
  3. واکنش جسم خارجی: از خطرناک‌ترین عوارض کرم‌پودر دائم این است که ممکن است بدن شما با رنگ‌ها همانند یک جسم خارجی برخورد کند و به آن واکنش نشان دهد. سپس شما شاهد درد، خونریزی، تاول‌های بزرگ و بر‌جسته خواهید بود که عواقب جبران‌ناپذیری خواهد داشت.
  4. اسکار: اگر هنگام انجام کار، فشار بیش از حد به پوست وارد شود ممکن است باعث عوارض شایعی همچون زخم، خونریزی، تغییر رنگ پوست، خونریزی، ایجاد اسکار، گوشت اضافه و غیره شود.
  5. سرطان: نگران‌کننده‌ترین مشکل این است که در طولانی مدت این روش می‌تواند منجر به سرطان شود و این یک نتیجه نامطلوب است که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست و بروز آن ممکن است سال‌ها طول بکشد.

عوارض کرم پودر دائم BB Glow

شکل 4 عوارض کرم پودر دائم (BB Glow)

انجام BB Glow برای چه افرادی ممنوع است؟

انجام BB Glow برای افراد دارای بیماری‌ دیابت، بیماری‌های پوستی، سرطان پوست، بیماری‌های مختص سیستم ایمنی به ‌هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. دکتر مریم ملکی در پایان می‌افزاید، فراموش نکنید که این متد را فقط افراد متخصصی که دوره‌های خاص را آموزش دیده‌اند، باید انجام دهند و با این حال نیز امکان ایجاد عواقب جبران‌ناپذیر وجود خواهد داشت. این روش علاوه‌بر همه عوارض جانبی و خطراتی که دارد، در دنیای امروز اینستاگرام واقعا وسوسه‌انگیز است. با این حال BB Glow هنوز مورد تایید FDA نیست و وقتی صحبت از انتخاب بین BB یا عدم انجام BB می‌شود، من کاملا در گروه منع انجام BB هستم، زیرا مزایای آن ارزش هزینه‌ها و عوارض احتمالی را ندارد. لطفا از عکس‌های قبل و بعد بیماران در گالری عکس دیدن فرمایید. آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)
  • تلفن :03136662224


تعداد بازدید از این مطلب: 9799
لطفا از عکس‌های قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)

تلفن :03136662224

۳ دیدگاه

ملیکا · ۱۰ مهر ۱۴۰۲ در ۲:۴۹ ب.ظ

خیلی ممنونم از این پست مفید چون چندوقتی بود درگیری ذهنی داشتم و تمام مراکز میگفتن هییییچ عوارضی ندارد !

    مریم ملکی · ۳۰ مهر ۱۴۰۲ در ۷:۱۸ ب.ظ

    ❤️

    مریم ملکی · ۰۱ آبان ۱۴۰۲ در ۳:۲۰ ق.ظ

    سپاسگزارم

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *