سنت دیرپا و زیبای خانه تکانی ,سنتی است که شاید قرنهاست مردم ایرانزمین در آخرین ماههای سال با اشتیاق فراوان برای فرا رسیدن بهاری زیبا آن را انجام میدهند و بعد از دیدن خانه پاکیزهای که گوشهگوشهاش از نگاه تیزبین آنــــها دور نــمـیمــاند، لـــذتی وصفنشدنی میبرند. همه ما وقتی کار خانهتکانی را شروع میکنیم، اولین چیزی که ذهنمان را مشغول میکند، انتخاب مواد شــویــنــده، ســفیدکنــنــده و لکه برهاست که معمولا برای پاککردن در و دیوار، فرش و پتو، پرده و ملحفه و کف و سطوح بهکار میروند و بعضی از آنها هم خطرناک و برای سلامتی مضرند.

بیشتر خانم ها موقع خرید مواد پاک کننده فقط به قدرت پاک کنندگی آن فکر می کنند و توجهی به تاثیر آن ها روی سلامت شان ندارند. دست های ترک خورده، خشک و پر از لک خیلی از خانم ها که با وسواس زیاد، در طول سال و در آخرین روزهای سال، سخت مشغول خانه تکانی هستند، تایید کننده این حرف است. بیشتر مواد شوینده شامل اسید هستند که در لکه بری، تمیزکنندگی و از بین بردن چربی ها نقش دارد. تماس زیاد با این مواد اول به خشکی پوست و ترک و خارش منجر می شود، بعد هم ادامه اش باعث بروز اگزما در فرد می شود.

مواظب پوستان باش
در صورت استفاده مکرر از شوینده ها، پوست دچار چروک و خشکی و در نهایت پیری زودرس در زنان می شود. اغلب حساسیت های شوینده ها از نوع تماسی است و در اثر تماس با شوینده هایی که مواد اولیه آن زیاد است فرد دچار حساسیت می شود.

- برای کارهای منزل حتماً از دستکش استفاده کنید. دستکش، پوشش محافظتی است که پوست گرانبهای دست شما را از گزند مواد آسیب رسان خارجی حفظ می کند. دیده شده است که خانم های خانهدار برای وسایل آشپزخانه و منزل، کاور (پوشش پلاستیکی) تهیه کرده و آنها را با دقت می پوشانند، ولی در مورد پوست ارزشمند خود که هدیه خداوند است و جانشینی ندارد، اهمال می کنند و بهانه می گیرند که با دستکش نمی توان کارهای منزل را انجام داد یا ظرف ها خوب تمیز نمی شوند، ولی این بهانهها حتی اگر صحیح هم باشند، هیچ فایدهای به حال فرد ندارد. اگر دستکش به طور منظم و مرتب استفاده نشود، دیر یا زود پوست خراب می شود و هیچ وقت به حال اول (حتی با درمان) برنمی گردد. پس تا دیر نشده به فکر باشید.

بهترین نوع دستکش، انواع دو لایه است که قسمت بیرونی آن از جنس پلاستیکی و قسمت درونی آن از جنس نخی است. بهتر است دستکش بلند و سالم باشد تا از نفوذ مواد شوینده به دست جلوگیری شود. با هر تماس پوست دست با شوینده ها، مواد اسیدی به قلیایی تبدیل می شود و خاصیت میکروب کش اسیدی پوست از بین می رود و از طرفی به دلیل چربی زدایی شوینده ها، پوست به تدریج خشک می شود. کسانی که بدون استفاده از دستکش، مواد شوینده را مصرف می کنند، به تدریج پوست شان خشک، قرمز و ترک خورده می شود. پس از اتمام کار بهتر است دست ها را بشویید و بعد هم از یک کرم مرطوب کننده استفاده کنید.

تاریخ بی مصرفی
یادتان باشد مواد شوینده ای که تاریخ مصرف آن ها گذشته است، قدرت تخریبی بیشتری روی پوست دارند. هم چنین مخلوط کردن مواد شوینده با هم (مثل جوهر نمک و وایتکس) که خیلی از خانم ها برای افزایش قدرت پاک کنندگی به آن متوسل می شوند، سلامت پوست را به طور جدی تهدید می کند.. هم چنین استفاده از سرکه به عنوان شوینده می تواند در درازمدت به پوست دست آسیب برساند. افرادی که به صورت مادرزادی، استعداد اگزما دارند و هر از گاهی دچار خشکی و ترک سرانگشتان یا قسمت های دیگر دست می شوند، مطمئن باشند با استفاده از مواد شوینده بروز این عارضه در آن ها بیشتر می شود.

اینگونه افراد بیشتر مستعد اگزماى دست هستند:
افراد با پوست خشک و یا افرادی که دارای سابقه اگزما هستند در تماس با مواد شوینده بیشتر در معرض آسیب هستند، همچنین افرادی هم که دارای پوستهای معمولی بوده، اما مدت و تعداد دفعات تماس آنها با این مواد زیاد است نیز در معرض آسیب قرار دارند و باید نسبت به مراقبت هر چه بیشتر از پوست خود اقدام کنند.

افرادی که دارای پوست خشک هستند بعد از استحمام و استفاده از مواد شوینده حتما دستان خود را چرب کنند.بتماس طولانی مدت با مواد شوینده موجب ایجاد ضایعاتی در پوست از جمله اگزمای تماسی تحریکی میشود که در این نوع اگزما پوست اطراف نوک انگشتان پوسته پوسته شده، ترک برداشته و زبر میشود و در موارد شدید نیز محل ترکها خونریزی هم خواهد داشت.

هر چه شدت و مدت استفاده از مواد شوینده بیشتر باشد، وسعت این نوع اگزما نیز افزایش خواهد یافت و به مرور زمان نیز به دست دیگر و یا به پشت دست سرایت خواهد کرد. همچنین در مورد استفاده از مواد شوینده و جرم گیر در محیطهای بستهای همچون حمام و دستشویی باید گفت بخار حاصل از این مواد میتواند به مخاط چشم، بینی و ریه آسیب وارد کرده و حساسیت ایجاد کند.

استفاده از مواد شوینده باید به مقدار کم بوده و از آن برای تمیز کردن ظروف بلوری و تزیینی که با یک دستمال کشیدن ساده پاک میشوند، خودداری شود.استفاده زیاد از مواد شوینده نه تنها موجب آسیب به پوست شده، بلکه با آلوده کردن آب، موجب تخریب محیط زیست نیز خواهد شد.استفاده مکرر از مرطوب کننده ها مخصوصا در روزهای خانه تکانی می تواند به سلامت پوست تان کمک کند. گاهی اوقات خانم ها بعد از استفاده از مرطوب کننده ها و قبل از این که کرم جذب پوست شود، اقدام به شستن مجدد دست ها می کنند که این کار، در واقع کار مرطوب کننده را خنثی می کند. می توانید از انواع کرم های مرطوب کننده، وازلین طبی، گلیسیرین، روغن بادام و روغن زیتون برای مرطوب کردن دست ها استفاده کنید.



تعداد بازدید از این مطلب: 2952
لطفا از عکس‌های قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)

تلفن :03136662224

۰ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *