روش ها و راهبردهای غلط و غیرعلمی و مضر در كاهش وزن نظیر محدود كردن و بعضاً حذف دریافت غذا و مایعات، ایجاد دی هیدراسیون و تعریق فراوان در اثر پوشیدن البسه گرمازا، افزایش تمرینات در محیط گرم، استفاده از سونا و مصرف مواد دیورتیك و مسهل می تواند خطرات مهم برای سلامتی را در برداشته باشد كه متأسفانه امروزه حتی باعث مرگ نیز شده است.

از میان این عوارض می توان به افزایش خستگی، نگرانی، عصبانیت و تندخویی، احساس گوشهگیری و عزلت، كاهش حجم پلاسمای خون كه باعث اختلال در عملكرد سیستم قلب میشود (نظیر افزایش ضربان قلب و كاهش حجم ضرب های و برون دهقلبی)، كاهش جریان خون در ناحیه گلومرولی و در نتیجه كاهش میزان فیلتراسیون كلیوی، تخلیه گلیكوژن عضله و كبد، افزایش از دستدهی الكترولیت ها، كاهش مصرف اكسیژن و اختلال در تنظیم درجه حرارت بدن اشاره كـــرد.

چنانچه ازیك برنامه غذائی اصولی پیروی كنید و وزن خود را تدریجا كاهش دهید (4-2 كیلوگرم درماه) نه تنها دچارعوارض نخواهید شد بلكه لاغری ایجاد شده ماندگارو امكان چاق شدن مجدد شما كم خواهد بود.
یك رژیم غذائی اصولی شامل همه گروه های غذائی است و در آن كربوهیدرات های پیچیده ( نان و غلات و ... )، میوه و سبزیجات به مقدار زیاد،انواع پروتئین های مفید ( گوشت مرغ ، ماهی و حبوبات) و لبنیات به مقدار متوسط وچربی،مغزهای گیاهی و مواد قندی ساده (قند و شكر و شیر ینی جات) به مقدار كم وجود دارد.
به عبارت دیگر تنها كسانی دچار عوارض كاهش وزن می شوند كه وزن خود را به سرعت كاهش دهند و از رژیم های غذائی غلط و غیراصولی پیروی كنند.
همان طور كه می دانیم بدن برای انجام اعمال حیاتی وفعالیت های طبیعی خود به مقدار مشخص كالری ومواد مغذی نظیر پروتئین،كربوهیدرات،ویتامین واملاح و ... نیازدارد.

رژیم‌ های غذائی غلط آن دسته از رژیم‌ های غذایی هستند كه وعده لاغر شدن سریع را می دهند و به همین خاطر توجه افراد چاق رابه خود جلب می كنند اما در این رژیم ها مواد مغذی كافی به بدن نمی رسد وبه همین خاطر سوتغذیه وعوارض ناشی ازآن بروز می كند. بعلاوه لاغری ایجاد شده دائمی نیست و چاقی معمولا بسرعت بازگشت می كند.

  1. رژیم های كم خوری: مصرف همه مواد غذائی را محدود می كنند.
  2. رژیم های تك قطبی: شامل یك یا دو نوع ماده غذائی است و بقیه مواد غذائی مصرف نمی شوند مانند رژیم گریب فروت،سوپ كلم،سیب ، انگور،رژیم پرپروتئین و....
  3. رژیم هائی كه ماده غذائی خاصی خذف می شود: مثلا مواد نشاسته ای مانند نان،برنج وسیب زمینی.
  4. آب درمانی: فقط آب و كمی دم كرده های گیاهی مصرف می شوند و عملا هیچ نوع ماده غذائی به بدن نمی رسد.

سفیدشدن وریزش موها وچین وچروك و شل شدن پوست صورت و بدن از عوارض بسیار شایع این رژیم ها هستند.

سایر عوارض عبارتند از:

پوسیدگی دندان ها،پوكی استخوان، افت فشار خون،ضعف بدن وسرگیجه،ناراحتی های گوارشی،ضعف اعصاب، سنگ صفرا و....

آیا می توان از عوارض گفته شده پیشگیری كرد؟

بلی. با داشتن یك رژیم غذائی اصولی با كالری مناسب می توانیم هم وزن بدن را كاهش دهیم و هم مواد غذائی كافی را به بدن رسانده و از عوارض گفته شده پیشگیری كنیم.

اثرات منفی در دوره های تکراری کاهش وزن

  1. خطر افزایش وزن.
  2. تجمع چربی در قسمت فوقانی بدن.(چربی احشایی)
  3. اختلالات چربی و لیپوپروتئین.
  4. مشکلات تولید مثلی. (نازائی)
  5. اختلالات مواد معدنی استخوانی.

کاهش وزن از طریق رژیم غذایی همراه با ورزش

این روش بهترین و اصولیترین روش برای کاهش وزن و داشتن وزن ایده آل است. در این روش از یک رژیم غذایی برنامه ریزی شده همراه با ورزش متعادل (مانند پیاده روی) استفاده می شود. این روش سلامت جسم و روح را به ارمغان می آورد و عوارضی مانند ریزش مو و چروکیدگی پوست و … را درپی نخواهد داشت. در طی رژیم باید عادات غذایی گذشته را ترک کنید و به عادات غذایی جدید انس بگیرید که این مهمترین اصل در درمان چاقی است.
با توجه به موارد فوق بهترین و سالمترین راه حل ارائه شده در مورد درمان چاقی این موارد می باشد:

الف) رژیم غذایی صحیح
ب) ورزش مناسب و کافی
ج) تغییر رفتار و اصلاح عادات بد غذایی

توصیه های عملی و كاربردی

به نمونه ای از نكات و راهكارهای اساسی تغذیه ای برای رسیدن به سطح مطلوب و بهینه آمادگی در زیر اشاره شده است كه بكارگیری و اجرای صحیح آن در درجه اول به طور انفرادی و سپس گروهی یا تیمی می تواند متضمن كسب موفقیت و رفع كننده علل ناكامی و شكست ها با شد:

  • محاسبه و تخمین انرژی مورد نیاز (كیلوكالری)

  • تأمین انرژی لازم از طریق غذا با در نظر گرفتن نسبت اجرای انرژی تام: پروتئین 15-12%، چربی 30% (با رعایت نسبت 10% اشباع، 10% پلی، 10% مونو)، كربوهیدرات بیش از 55% كه درصد بیشتر آن از نوع كربوهیدرات مركب یا پیچیده باشد، (با حصول اطمینان از تأمین 5/1-8/. گرم پروتئین در كیلوگرم وزن بدن و 600-500 گرم كربوهیدرات در شبانه روز).
  • رعایت تعادل و تنوع غذایی با تأكید بر استفاده از گروه های غذایی و تهیه و تنظیم بر اساس عادات و الگوهای سازگار.
  • تأمین آب، عناصر، ویتامین ها و فیبرغذایی مورد نیاز.
  • پرهیز از مصرف بی رویه نمك در رژیم غذایی، زیرا نمك می تواند عاملی جهت تشدید وضعیت دی هیدارسیون باشد.
  • پرهیز از مصرف بی رویه منابع پروتئینی كه عامل افزایش فعالیت كلیه و از دست دادن آب اضافی از بدن و افزایش مصرف چربی همراه آن، از دست دهی كلسیم و در درازمدت پیدایش پوكی استخوان، بیماری كیسه صفرا و افزایش چربی خون می باشد.
  • طراحی صحیح برنامه غذایی یا رژیمی
  • اطمینان از دریافت مایعات كافی
  • حفظ وزن بدنی سالم و ایده آل از طریق تنظیم ارتباط بین دریافت غذای متعادل و فعالیت بدنی
  • انجام مشاوره با متخصصان مربوطه در مواقع ضروری.

لطفا از عکسهای قبل وبعد بیماران در گالری عکس دیدن فرمایید.

آدرس: اصفهان- خ چهار باغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)

تلفن :03116662224



تعداد بازدید از این مطلب: 5232
لطفا از عکس‌های قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)

تلفن :03136662224

۰ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *