پوست مرغی یک بیماری شایع پوستی است که سبب ایجاد ریزش های ناگهانی در پوست می شود. این ریزه های کوچک یا جوش ها در واقع سلول های مرده پوست هستند که فولیکول های مو را متصل می کنند.عموما به رنگ قرمز یا قهوه ای هستند. پوست مرغی معمولا بر روی سینه ها، ران ها، گونه ها یا باسن قرار می گیرد.
پوست مرغی مسری نیست و معمولا باعث ناراحتی یا خارش نمی شوند. این وضعیت در ماه های زمستان بدتر می شود ،زمانی که پوست تمایل به خشک شدن دارد و همچنین ممکن است در طولبارداریبدتر شود. هیچ درمانی برای این وضعیت بی ضرر و ژنتیکی پوست وجود ندارد، اما راه هایی برای جلوگیری از آن و یا از بدتر شدن آن وجود دارد . معمولا پوست مرغی به طور طبیعی در سن 30 سالگی از بین میرود .
دلایل پوست مرغی شدن بدن یا کراتوز پلاریس
علائم و نشانه های پوست مرغی چیست ؟
نشانه قابل توجه پوست مرغی ظاهر آن است. جهش های ظاهری روی پوست ظاهر می شوند که به شکل پوست مرغ پاره شده است. به همین دلیل، معمولا به عنوان پوست مرغی شناخته می شود.
ریزش ها ممکن است در هر نقطه از پوست که در آن فولیکول های مو وجود دارند، ظاهر شوند و بنابراین بر روی کف پاهای شما و کف دست های شما ظاهر نخواهد شد. Keratosis pilaris معمولا بر روی سینه ها و ران ها یافت می شود. و بیش از حد، می توانید در ساعد و پایین پاها بیاید.
سایر علائم مرتبط با آن :
صورتی کم رنگ یا قرمز در اطراف ریزشها
خارش و تحریک پذیری پوست
پوست خشک
احساس سایشی مانند
ریزش هایی که ممکن است در رنگ های مختلف بسته به جنس پوست (گوشتی، سفید، قرمز، صورتی، قهوه ای یا سیاه) ظاهر شود.
کراتوز پیلاریس وضعیت پوستی خوش خیم ناشی از ایجادکراتین، پروتئین مو ، در منافذ است.
اگر پوست مرغی دارید،کراتینموی بدن شما در منافذ مسدود می شود و مانع باز شدن فولیکول هایرشد مومی شود. علت دقیق ایجاد کراتین ناشناخته است، اما پزشکان معتقدند، ممکن است با سایر شرایط پوستی مانند درماتیت آتوپیک و بیماری های ژنتیکی مرتبط باشد.
عارضه ی پوست مرغی در افرادی کهپوست خشکدارند
چه کسانی در معرض این بیماری هستند و بیشتر پوست مرغی می شوند؟
پوست مرغی در افرادی است که دارای موارد زیر می باشند.
- پوست خشک
- اگزما
- ایشتیوز
- تبیونجه
- ملانوم
- چاقی
- زنان
- کودکان یا نوجوانان
- سلسله سلتیک
هر کسی می تواند به این بیماری پوستی حساس باشد، اما در کودکان و نوجوانان شایع تر است. Keratosis pilaris اغلب در سالهای پس از کودکی یا در دوران نوجوانی آغاز می شود. به طور معمول در میان اواسط دهه بیستم عمر تا 30 سالگی از بین میرود.
تغییرات هورمونیدر طولبارداریبرای زنان و دردوران بلوغبرای نوجوانان، می تواند باعث بروز زودرس شود. Keratosis pilaris در افراد با پوست نازک نیز شایع است.
تعداد بازدید از این مطلب: 5022
لطفا از عکسهای قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)
تلفن :03136662224
۰ دیدگاه