این که کدام ماده برای شما موثر است بستگی به نوع پوست، نوع جوش و همچنین شدت جوش شما دارد. در زیر چند راهکار برای انتخاب محصول مناسب ارائه می‌شود:

  1. با بنزوئیل پراکسید شروع کنید

اگر مطمئن نیستید که کدام محصول ضد جوش را خریداری کنید یا بنزوئیل پراکسید شروع کنید. این دارو موثر و اغلب خوب تحمل می‌شود با غلظت 2.5 تا 5 شروع کنید که عوارض آن کمتر باشد.

  1. با محصولات ضد جوش ملایم تر شروع کنید

این کمک می کند که کمتر قرمز شوید و کمتر دچار خشکی وعوارض دیگر داروها شوید. اگر لازم باشد به آرامی قدرت دارو و دفعات مصرف را بیشتر کنید و روی پوستتان براساس جواب دهی و واکنش پوستتان تنظیم کنید.

در جوش‌های مقاوم و سرسخت از دو نوع داروی ضد جوش استفاده کنید به دلیل اینکه داروهای ضد جوش با مکانیسم‌های مختلف ضد جوش خود را اعمال می‌کنند. یکی از داروها را روزها و دیگری را شب‌ها مصرف کنید تا از تحریک پوستی جلوگیری شود.

صبور باشید!

درمان جوش با داروهای موضعی نیاز به صبر و حوصله دارد ممکن است 2 تا 3 ماه بعد از مصرف روزانه نتایج مشاهده شود و حتی ممکن است در شروع درمان جوش‌ها بدتر هم بشوند.

تجربه با محصولات مختلف

شما ممکن است لازم باشد محصولات مختلف را امتحان کنید تا به محصول مناسبی دست پیدا کنید که برای شما موثر باشد.

نکاتی که باید حین مصرف دارو رعایت شود

  1. شستشوی روزانه 2 بار با صابون‌های غیر طبی و یا شوینده های ملایم (مانند ژل شستشوی کلینانس اون) اما زیاده روی نکنید و سایش صورت می‌تواند سبب بدتر شدن جوش شود.
  2. بعد از شستن پوست مقدار مناسب از دارو را در محل جوش‌ها بمالید.
  3. از مرطوب کننده فاقد چربی جهت رفع خشکی ناشی از داروها استفاده کنید (امولسیون مرطوب کننده فاقد چربی مدیلن) .
  4. اگر از محصولات لایه برداری مثل AHA استفاده می‌کنید حتما در طول روز از کرم‌های ضد افتاب فاقد چربی استفاده کنید در غیر این صورت ممکن است پوست شما تیره شود و آسیب ببیند (ضد آفتاب هایسک ضد آفتاب فاقد چربی راسن)
  5. از مصرف محصولات آرایشی و ضد آفتاب‌های چرب خودداری کنید و در عوض از محصولات فاقد چربی و noncomedogen استفاده کنید (کرم پودر my فاقد چربی کرم پودر اگزویانس)
  6. از فشار دادن و دستکاری جوش‌ها پرهیز کنید. اگر جوش شما بعد از 2 تا 3 ماه بهتر نشد و یا جوش‌های شما تورفتگی بجا می‌گذارند حتما به متخصص پوست مراجعه کنید تا لوسیون‌ها و داروهای خوراکی مناسب شما تجویز شود و یک نكته مهم اینكه جوش را دست كم نگیرید و منتظر خوب شدن خودبخود آن نباشید مخصوصا جوش‌هایی را كه از خود اثر فرورفتگى بجا می‌گذارند، چه بسا افرادى كه همین جوش پیش پا افتاده ظاهر آنان و زیباییشان را براى همیشه از بین برده و با هیچ روشى كاملا نرمال نمی‌شود.

انتخاب یک دارو مناسب جهت درمان جوش‌های خفیف تا متوسط برای خود

بسیاری از داروهای قابل دسترس در داروخانه‌ها که نیاز به نسخه ندارند را می توان جهت درمان جوش‌های خفیف تا متوسط موثر باشند. اما با این همه تنوع داروئی در داروخانه ها، کدام برای شما مناسب است؟

چه فاکتورهای تشکیل جوش دخیل هستند؟

قبل از هر چیزی باید از محتویات و تر کیبات داروئی این محصولات اطلاعات کافی را کسب کنیم سپس اقدام به خرید آن‌ها کنیم چهار فاکتور در تشکیل جوش دخیل هستند:

  1. ترشح زیاد سبوم (چربی) از غدد پیلوسباسه
  2. تجمع سلول‌های مرده در دهانه غدد پیلوسباسه
  3. بستن دهانه و تحریک پیاز مو
  4. تجمع باکتری‌ها التهاب

غدد سباسه و پیاز مو یک مجرای خروجی مشترک دارند و بهم متصلند. اکنه زمانی رخ می‌دهد که دهانه پیاز مو به دلیل تجمع چربی (سبوم) و سلول‌های مرده بسته می‌شود چربی سبب می‌شود که موها و پوست نرم و لطیف بمانند. اما زمانی که ترشح سبوم و تجمع سلول‌های مرده ئهانه این غدد را ببنند و تورم در پیاز مو ایجاد می‌گردد و ممکن است چربی زیاد و سلول‌های مرده محیطی مناسب برای رشد باکتری‌ها ایجاد کنند و به دنبال آن التهاب نیز ایجاد شود.

ترکیبات ضد جوش موضعی بر اساس نوع ماده فعال آن‌ها با روش‌های مختلفی اثر خود را اعمال می‌کنند. بعضی از این داروهای موضعی ضد جوش اثرشان را از طریق کشتن باکتری‌های که سبب التهاب می‌شوند اعمال می‌کنند و برخی دیگر سبب کاهش تولید سبوم (چربی) متوسط غدد سباسه می‌شوند و یا افزایش سرعت سلول‌سازی سبب ریختن و لایه‌برداری سلول‌های مرده دهانه غدد پیلوسباسه می‌شوند.

در زیر موارد موثر تشکیل دهنده داروهای موضعی ضد جوش بررسی می‌شوند:

بنزوئیل پراکسید

این دارو باکتری‌هایی را که در ایجاد جوش دخیل هستند از بین می‌برد و چربی اضافه و سلول‌های مرده پوست که سبب بسته شدن منافذ پوست می‌شوند را برمی‌دارد. بنزوئیل پراکسید در غلظت‌های 2.5 تا 10 در صد موجود است. عوارض این دارو، خشکی زیاد، پوسته ریزی، قرمزی، سوزش و خارش است. مخصوصا اگر پوست حساس داشته باشید باید در استفاده از این دارو دقت کافی بشود این دارو ابرو و موها را نیز بی رنگ می‌کند (محصولات مفید: پنوکسیل 5% و پانژل pangel)

اسید سالیسیلیک (sa)

این ماده سبب لایه برداری پوست و سلول‌های مرده که مجاری منافذ را بسته‌اند می‌شوند، sa می‌تواند سبب سوزش و تحریک پوست شود. در غلظت‌های 0.5 تا 2 در صد موجود است.

آلفاهیدروکسی اسید (AHA)

اسید گلیکولیک و اسید لاکتیک هر دو از AHAها هستند که در داروهای ضد جوش موضعی استفاده می‌شوند آن‌ها با کمک به برداشته شدن سلول‌های مرده در درمان جوش موثرند. AHAها همچنین با تحریک کلاژن‌سازی، سبب می‌شوند که اسکارهای سطحی پوست ناشی از اکنه صاف‌تر شوند. (محصولات مفید AHAهایسک، AHA بورآد )

سولفور

سولفور اغلب در ترکیب با سایر ضد جوش مثل اسید سالیسلیک و بنزوئیل پراکسید و یا رزورسینول سلول‌های مرده‌ای که دهانه غدد پیلوسباسه را می‌بندد بر می‌دارد و همچنین سبب کاهش چربی پوست می شود. محصولات حاوی سولفور می‌تواند خشکی پوست ایجاد کند و در بعضی محصولات بوی ناخوشایند داشته باشد.

آنتی بیوتیک های موضعی

مانند کیلیندومایسین 1% - اریترومایسین 2% در پایه ژل و یا الکل....

لطفا از عکسهای قبل وبعد بیماران درگالری عکس دیدن فرمایید.

آدرس:اصفهان- خ چهار باغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی )

تلفن :03116662224



تعداد بازدید از این مطلب: 42435
لطفا از عکس‌های قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)

تلفن :03136662224

۰ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *