اسکار آکنه همان فرورفتگیهای ناشی از جوشهای عمقی است که در بعضی از موارد این چالها سطحی و در بعضی از موارد عمقی میباشد. اسکار تورفته جای جوش هنگامی ایجاد میشود که جوش به شکلی عمیق در داخل پوست فرد ایجاد شده باشد و در نهایت موجب آسیب رساندن به بافتهای زیرین پوست شود.
هر چه اسکارها سطحیتر باشد پر کردن و صافکردن آنها آسانتر و سریعتر و هر چه اسکارها عمیقتر باشند صاف و هموار کردن آنها دشوارتر و نیاز به زمان بیشتری دارد. دکتر مریم ملکی متخصص پوست پس از گذشت ۲۲ سال کار تخصصی در زمینه روشهای درمان اسکار آکنه توضیحات مفیدی را برای شما گردآوری و تهیه کردهاند که در زیر در خدمت شما قرار میدهند.
درمان اسکار آکنه
جهت درمان اسکار آکنه قبلا به این شکل بود که باید اول جوش فعال را متوقف میکردیم و وقتی مطمئن میشدیم که بیمار حداقل جوشهای عمقی و درشت نمیزند بعد اقدامات لازم جهت درمان فرورفتگیها را شروع میکردیم ولی با پیشرفت دستگاههای لیزر، امروزه میتوانیم همزمان با بهبود آکنه فعال فرورفتگیهای آن را هم درمان کنیم. جای جوش انواع متفاوتی دارد در نتیجه درمانهای متفاوتی برای از بین بردن آنها صورت میگیرد. درمان جای جوش به نوع و شدت جوشهای موجود، نوع پوست افراد و میزان ترمیم پوست مورد نظر بستگی دارد. امروزه روشهای درمانی جای جوش نسبت به گذشته گسترش یافته است.
شکل 1 قبل و بعد درمان اسکار جای جوش
در حال حاضر روشهای درمانی موثر برای اسکار آکنه میتواند یک یا ترکیبی از چند روش زیر باشد:
1- میکرودرمابرژن
در این روش به کمک دستگاه میکرودرمابرژن لایههای سطحی پوست برداشته میشود به طوری كه پوست زخم نشود و هرچه اسکارها عمیقتر باشند به تکرار بیشتری نیاز دارد. تکرار آن میتواند هر 2 یا 3 هفته یک بار باشد. ولی این روش جهت اسکارهای بسیار عمیق توصیه نمیشود، زیرا نتیجه مطلوبی حاصل نمیشود. میکرودرمابرژن با لایهبرداری کنترل شده سبب افزایش جذب داروها میشود. در این روش جوش فعال و تیرگی محل جوشها نیز بهبود مییابد، همچنین منافذ باز بستهتر شده و همزمان اسکارها سطحیتر میشوند و پوست صافتر به نظر میرسد. این روش یک کار فیزیکی بوده و اگر درست انجام شود، تقریبا هیچ عارضهای ندارد و فرد میتواند بلافاصله به محل کار خود برگردد، در دست افراد غیرحرفهای همین میکرودرمابرژن میتواند سبب ایجاد زخم و به دنبال آن لکهای تیره روی پوست شود.
شکل 2 ویژگی روش میکرودرمابرژن
2- IPL
IPL لیزر نیست ولی اصطلاحا به آن لیزر گفته میشود.
با این دستگاه کلاژنسازی پوست تحریک میشود و بنابراین اسکارها سطحیتر میشوند و با تکرار آن پوست صافتر میشود.
ضمن این که این روش کمک به بستن منافذ و بهبود جوشهای فعال میشود، قرمزی جای جوش را نیز کاهش میدهد.
در دست پزشک با تجربه معمولا IPL عارضه خاصی ایجاد نمیکند و نیازی به پانسمان و مراقبت خاص ندارد، قرمزی یا زخمی روی پوست ایجاد نمیکند و فرد میتواند بلافاصله به کار روزمره خود ادامه دهد. به همین علت است که این روش از محبوبیت خوبی نزد بیماران برخوردار است.
IPL روش بسیار مناسبی برای درمان جاى جوشهایى است كه هنوز قرمز رنگ هستند یا فرورفتگى مختصر دارند. با تحریک کلاژنسازی تورفتگیهای جدید و قرمز یا صورتی رنگ هستند را طی دو تا سه جلسه درمان برطرف میکند. این روش همچنین میتواند جوشهای فعال و التهابی را نیز بهبود بخشد و سبب میشود طول مدت درمان کوتاه گردد تا حدی که بیمار را از مصرف همزمان آنتیبیوتیک بینیاز نماید یا طول دوره درمان را کوتاه کند.
3- لیزر فرکشنال CO2
در دهه پیش که دستگاه لیزر فرکشنال CO2 وارد بازار شد، به دلیل این که شرایط نسبتا دشوار لیزر CO2 معمولی را نداشت بیشتر مورد توجه قرار گرفت.
شکل 3 دستگاه لیزر فرکشنال سی او دو
فرد لیزر شده میتواند بعد از لیزر به کارهای روزمره خود ادامه دهد و نیازی به مراقبت شدید ندارد. در این روش بدون نیاز به تزریق ماده بیحسی و فقط با کرم بیحسکننده منطقه مورد نظر لیزر میشود. در این روش برخلاف روش لیزر CO2 معمولی پوست دچار زخم یا ترشح نمیشود، در نتیجه نیاز به پانسمان ندارد. قرمزی مختصری به مدت چند روز تا چند هفته ممکن است ایجاد شود که با کرم ضدآفتاب پوشانده میشود. این لیزر عوارض احتمالی لیزر CO2 معمولی را ندارد و معمولا احتمال قرمزی پس از لیزر و PIP یا تیرگی بعد از لیزر بسیار کمتر است. جهت درمان کامل و رضایتبخش اسکارها، درمان با لیزر فرکشنال نیاز به تکرار ماهیانه دارد و بسته به عمق اسکار (فرورفتگی) بین 3 تا 6 جلسه معمولا نیاز است.
- افرادی که اسکارهای سطحی دارند کاندیدای مناسبتری برای این لیزر هستند و افراد با اسکارهای عمیق بهتر است از لیزر CO2 معمولی یا روشهای تلفیقی مثل تلفیق لیزر فرکشنال توأم با سابسیژن استفاده کنند.
شکل 4 ویژگیهای لیزر فرکشنال CO2
4- سابسیژن
- در این روش پس از بیحس كردن پوست، چسبندگى پوست به بافتهای زیرین توسط سوزن یا کانولای مخصوصی جدا میگردد.
- چون پوست از لایه زیرین خود جدا میشود، سطح آن آزاد شده و درنتیجه ظاهرا عمق اسکارهای عمیق کمتر میشود.
- با این جداسازی زخم و التهابی که در زیر اسکارها ایجاد میشود خود محرک کلاژنسازی است و با ساخت کلاژن بیشتر عمق اسکارها پر و هموارتر میشود.
در اسکارهای عمیق این روش را میتوان دوباره تکرار کرد. همچنین این روش را میتوان با پىآرپى تركیب كرد و میزان كلاژنسازى و ترمیم بافت را افزایش داد. از طرفی میتوان بلافاصله پس از انجام سابسیژن در حالی که پوست کاملا بیحس است، لیزر فركشنال انجام داد و به نتایج بهتری دست یافت.
شکل 5 ویژگیهای روش سابسیژن
5- تزریق چربی
در بعضی از اسکارهای عمقی که تورفتگی زیاد است مىتوان با استفاده از چربی که از خود فرد گرفته میشود و در زیر اسکارها تزریق میگردد، ظاهر اسکار را پر و صاف نمود و به نتایج بهتری دست یافت. این چربی را میتوان طی مراحلی به نانوفت یا جدیدا در سال ۲۰۲۰ روش «اس وی اف ژل» تبدیل کرد و نتایج بسیار موثرتر و پایدارتری بدست آورد. همچنین پزشک مىتواند به طور همزمان روى ناحیه اسكارها را نیز لیزر كند یا در صورت امكان از روش پىآرپى PRP یا روش جدیدتر پیآراف PRF، با غلظت مناسب پلاكت حداقل سه برابر نرمال (که از خون خود فرد تهیه میشود) در ناحیه اسکار تزریق كند و نتائج خوبى در یک جلسه بدست آورد.
شکل 6 تزریق چربی در اسکار
6- لیزر جنسیس
بسیاری از افراد با وجود تنوع زیاد روشهای درمانی باز هم تمایلی به انجام درمان اسکار نشان نمیدهند و علت آن دوره نقاهت هر چند کوتاه روشهای فوق است. IPL با وجود این که هیچ دوره نقاهتی ندارد ولی روی اسکارهای قدیمی تاثیری ندارد و فقط جوشهای قرمز یا اسکارهای قرمز و تازه را از بین میبرد بنابراین مناسب افرادی که اسکارهای قدیمی دارند نیست. اخیرا لیزر جنسیس در درمان اسکار آکنه جایگاه خاصی پیدا کرده است مخصوصا که علاوهبر این که هیچ دوره نقاهتی ندارد از اثرگذاری خوب و قابل قبولی برخوردار است. این لیزر نیاز به هیچ آمادگی قبلی ندارد و بر روی هر رنگ پوستی حتی پوستهای بسیار تیره قابل انجام است. همچنین نیاز به بیحس کردن پوست نمیباشد و زمان زیادی برای انجام آن لازم نیست. برای درمان جای جوش کمر بهترین گزینه است ضمن این که لکههای ناشی از جوش را نیز درمان میکند. هیچ گونه آثار قرمزی یا تورم روی پوست نمیگذارد و کاملا بدون عارضه است. به همین علت از جایگاه ویژهای نزد آقایان یا بانوان شاغل برخوردار است. همچنین در پوستهای لکساز یا در فصل تابستان که انجام لیزرهای CO2 معمولی یا فرکشنال هر دو ممکن است عارضه PIP داشته باشد، لیزر جنسیس میتواند جایگزین بسیار خوبی باشد. معمولا از ۴ تا ۶ جلسه درمان میتواند نتایج ماندگاری ایجاد کند. برای ایجاد نتایج سریعتر و بهتر از این لیزر بعد یا قبل از لیزر فرکشنال CO2 به طور همزمان استفاده کرد.
شکل 7 ویژگیهای لیزر جنسیس
7- آر اف فرکشنال
روش آر اف فرکشنال، که به آن آر اف فرکشنال سوزنی نیز میگویند، توسط سوزنهای بسیار ظریف و کوچکی، انرژی رادیوفرکانس را به لایههای عمیقتر پوست، یعنی بخشی که در آن فیبرهای کلاژن و الاستین وظیفه حفظ و نگهداری ساختار پوست را بر عهده دارند، انتقال میدهد. در واقع آر اف فرکشنال تلفیقی از دو روش میکرونیدلینگ و آر اف یا رادیوفرکانس (Radifrequency) است. در این درمان جدید، انرژی آر اف توسط سوزن های دستگاه آر اف فرکشنال، به عمق پوست انتقال مییابد.
انرژی آر اف از طریق همان سوزنهای کوچک عمق پوست انتقال مییابد و علاوهبر مزیت ایجاد جراحتهای بسیار کوچک، با به کارگیری انرژی آر اف، سبب میشود پوست به میزان قابل ملاحظای سفتتر شده و بهبود جای جوش نیز حاصل شود. تعداد جلسات درمانی به نوع پاسخ فرد نسبت به روش درمانی و نیز شدت آسیبهای پوستی که فرد دارد، بستگی دارد. به طور کلی بیماران به 3 تا 6 جلسه درمانی به فاصله زمانی یک ماه نیاز دارند تا فرصت لازم جهت جوانسازی و بازسازی مجدد بافت پوست وجود داشته باشد.
در یک تا دو روز اول بعد از درمان پوست معمولا قرمز میشود اما میزان قرمزی نسبت به روش لیزر خفیف و بسیار جزئی است. پس از انجام این روش هیچ گونه احساس درد و ناراحتی وجود ندارد و بیماران طی یک روز به راحتی میتوانند به روال عادی زندگی و فعالیتهای روزانه خود برگردند. باید توجه داشت که در پوستهایی که دچار لک یا ملاسما هستند احتمال تیره شدن لک وجود دارد.
8- تیکسل
لیزر نوعی تکنولوژی بر پایه تابش نور است، در مقابل، تیکسل نوعی تکنولوژی بر پایه انرژی حرارتی است. تیکسل که به یک صفحه با دندانههایی از جنس تیتانیوم مجهز است، حرارت را به صورت مستقیم به پوست انتقال میدهد.
تیکسل یک سیستم فرکشنال غیرلیزری جدید است که برای ترمیم پوست کاربرد دارد و براساس تکنولوژی تخریب حرارتی-مکانیکی کار میکند. وقتی دندانههای صفحه تیتانیومی دستگاه تیکسل به پوست برخورد میکنند، انرژی حرارتی به پوست منتقل شده و جراحتهای بسیار کوچکی ایجاد میشوند. این میکروجراحتها، بدن را تحریک میکنند تا برای ایجاد پوستی سالمتر و انعطافپذیرتر، کلاژن و الاستین بیشتری تولید کند.
از درمان تیکسل میتوان در کلیه نقاط صورت استفاده کرد، از جمله نقاط حساس پوست دور چشم و گردن. از مزایای تیکسل قابل استفاده بودن آن در پوستهای لکساز است که معمولا با لیزر فرکشنال و آر اف فرکشنال احتمال تیرهتر شدن لک وجود دارد. اثربخشی تیکسل در حد لیزر فرکشنال میباشد و در هر نوع پوست و در هر فصلی قابل انجام است.
شکل 8 مزایای تیکسل
نتایج کار مشابه با لیزر فرکشنال CO2 است، با این تفاوت که تیکسل دوران نقاهت بسیار کمتری دارد. با ایجاد میکروکانالها یا همان جراحتهای بسیار کوچک توسط تیکسل میتوان مواد موثر فعال مانند مواد دارویی ضدچروک، ضدلک و پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) را به راحتی با مالش بر پوست از طریق این میکروکانالها وارد پوست نمود.
9- لیرز CO2
- جهت انجام این نوع لیزر بهتر است جوش فعال قبلا درمان شده باشد و فرد تقریبا هیچ جوش فعال و التهابی روی صورت نداشته باشد.
- در این روش بیحسی موضعی نیاز است و حتی ممکن است نیاز به تزریق داروی بیحسکننده باشد تا پزشک بهتر و راحتتر بتواند روی اسکارها به صورت دقیق و ظریف کار کند.
- این نوع از لیزر به مهارت و تجربه زیاد پزشک نیاز دارد و در صورت عدم وجود مهارت میتواند خود سبب اسکار یا سوختگی پوست شود.
- این روش درمانی بین یک تا دو ساعت زمان میبرد.
- صورت بیمار به مدت یک هفته نیاز به پانسمان مراقبت خاص و استراحت در منزل دارد. پس از آن پوست صافتر و صورتی رنگ و کمی متورم است.
- این قرمزی پوست میتواند از 1 تا چند ماه (3-2) ادامه یابد و پس از آن قرمزی کاملا از بین میرود و پوست یکدست و نرمال میشود.
- حتما باید در این روش پس از بهبودی زخمها از ضدآفتاب استفاده شود تا محل زخم یا جای لیزر شده تیره نشود.
- این لیزر در دستان ماهر طی یک جلسه بیشترین اثربخشی را نسبت به سایر روشها در درمان اسکار دارد و میتواند حدود 40% تا 80% بهبودی (صاف شدن فرورفتگی) ایجاد کند که البته باز در فرورفتگیهای سطحی و متوسط نتایج خیلی بهتر است و در اسکارهای عمیق درصد بهبودی کمتر است.
- دکتر مریم ملکی معتقد است نکته مهم در لیزر اسکار جوش این است که میزان یا درصد بهبود اسکارها بستگی به عمق آنها دارد، اسکارهای سطحی تقریبا کاملا صاف میشوند ولی اسکارهای عمیقتر با یک جلسه درمان شاید فقط تا 60% بهبودی دارند ولی فرد میتواند پس از 6 ماه لیزر را مجدد انجام دهد یا این که در ادامه درمان از روشهای لیزر فرکشنال، آر اف فرکشنال، تیکسل و لیزر جنسیس جهت بهبودی بیشتر استفاده نمایند.
از عوارض دیگر لیزر CO2 به جز قرمزی، میتوان به PIP اشاره کرد که همان تیره شدن محل لیزر شده است و بیشتر در افراد با پوست تیره یا کسانی که زیاد در معرض آفتاب قرار میگیرند رخ میدهد. در صورت بروز این مشکل میتوان با میکرودرمابرژن، داروی مزوتراپی و کربوکسیتراپی آن را از بین برد. به دلیل نیاز به پرهیز شدید از آفتاب، در فصل تابستان از روش لیزر CO2 کمتر استفاده میشود.
شکل 9 ویژگیهای لیرز CO2
10- میکرونیدلینگ
در این روش با استفاده از دستگاه کوچک میکرونیدل که با سوزنهای یک بار مصرف تعبیه شده در انتهای دستگاه و حرکت رفت و برگشتی سوزن با وارد کردن ضربه توسط سوزنها، جراحتهای بسیار کوچکی در پوست ایجاد کرده و موجب تحریک مکانیسم ترمیم و بهبود طبیعی بدن می شود. در طی این درمان تولید کلاژن و الاستین آغاز شده و به طور موثری باعث سفت شدن پوست و کاهش خطوط ریز، چینوچروک و نیز جای جوش می شود. این روش بیشتر در درمان اسکارهای سطحی کاربرد دارد و برای اسکارهای عمقی روش برگزیدهای نیست.
شکل 10 مزایای میکرونیدلینگ
11- تزریق ژل
در اسکارهای عمیق سایه انداختن اسکارهای فرورفته میتواند نمای عمیق آنها را در پوست تشدید نماید و پر کردن آنها با تزریق فیلر (ژل) مانع از سایه انداختن آنها میشود و نمای کلی صورت را بهبود میبخشد. بخشی از اصلاح اسکار در روش تزریق ژل شامل انجام سابسیژن در لایه درم و زیر درم جهت جداسازی فیبروز و بافت اسکار میباشد. حرکت رفت و برگشتی سوزن به جلو در طول اسکار همزمان با تزریق ژل، سبب قطع اتصالات فیبر در عمق اسکار شده و به صاف شدن آن متعاقب تزریق فیلر کمک میکند. هنگامی که جای جوش عمیق باشد با استفاده از روش تزریق ژل جای جوش میتوان درمان و از بین بردن جای جوش را با عملکردی حرفهای و سرعت عمل بالا انجام داد. برای تزریق فیلر به جای جوش از پرکنندههای پوستی دائم یا موقت میتوان استفاده نمود.
دوام اثر درمان اسکار با فیلرهای از جنس هیالورونیک اسید به طور معمول ۵ تا ۱۲ ماه میباشد، درمان بعدی در زمانی که حجم تزریق قبلی کاهش می یابد و اسکار دوباره واضح میشود، توصیه میشود. اما تزریق پرکنندههای دائمی، مدت زمان طولانیتری میتوانند در بدن باقی بمانند و قابل تجزیه نیستند. البته پزشکان استفاده از این نوع ژلهای دائمی را مناسب نمیدانند زیرا ممکن است با ماندگاری طولانی مدت ژل در بدن عفونتها و عوارض دیگری مشاهده شود.
اخیرا از ژلهای الانسه که دائمی نیستند ولی ماندگاری طولانیتر (یک ساله، دو ساله، سه ساله و چهار ساله) دارند، در درمان جای جوش استفاده شده است و نتایج چشمگیری دیده شده است. در کل در روش تزریق ژل به دلیل تحریک کلاژنسازی در دراز مدت پس از انجام چند نوبت درمان، جای جوشهای عمیق پر میشود و مدت زمان ماندگاری آن افزایش پیدا میکند. با این وجود ممکن است به دلیل تزریق پرکننده نامناسب یا بدون مهارت پزشک علائمی در پوست خود مشاهده نمایید به همین علت در روش تزریق ژل علاوهبر اهمیت مرغوب بودن ژل تزریقی مهارت و تجربه پزشک بسیار حائز اهمیت است. باید گفت که تزریق ژل برای اسکارهای نوکتیز و اسکارهای غیرقابل اتساع ممنوع است و بهتر است که از روشهای دیگر درمانی دیگر برای برطرف کردن آن استفاده شود. دکتر مریم ملکی از روش تلفیقی لیزر جنسیس یا تیکسل همراه با تزریق ژل الانسه بیشتر برای جای جوش عمیق در آقایان یا افرادی که میخواهند خیلی سریع و با یک نوبت درمان به نتیجه نسبتا خوب برسند استفاده میکند.
شکل 11 تزریق ژل در اسکار: الانسه و هیالورونیک
12- لیزر آندولیفت
در روش لیزر آندولیفت پس از بیحس کردن پوست، با استفاده از فیبر بسیار ظریفی که به زیر پوست رانده میشود، پرتوهای لیزر به لایههای زیرین پوست تابانده میشود و حرارت ایجاد شده سبب تحریک کلاژنسازی در قسمت زیر اسکارها میگردد. بدین ترتیب با حرکت رفت و برگشت فیبر علاوهبر لیزر یک حالت سابسیژن و جداسازی هم در لایههای پوست انجام میشود که در کل اثر کلاژنسازی بسیار خوبی خواهد داشت.
- این روش بیشتر برای افردی که اسکارهای عمیق دارند یا همزمان دچار شلی پوست نیز هستند مناسب میباشد.
- در این روش ریسک قرمزی و تیره شدن پوست وجود ندارد و در هر نوع پوستی حتی پوستهای تیره و لکساز نیز قابل انجام است.
- همچنین این روش در هر فصلی قابل انجام است.
- تورم مختصر ممکن است تا یک هفته ادامه داشته باشد.
- نتیجه کلاژنسازی تا ۴ ماه بعد از لیزر ادامه خواهد داشت.
13- پیلینگ شیمیایی و روش کراس
لایهبرداری شیمیایی دو نوع متوسط و عمیق دارد. هر دو لایهبرداری متوسط و عمیق میتواند برای کاهش اسکار آکنه مفید باشد. لایهبرداری متوسط میتواند به رفع جای زخم سطحی کمک کند و لایهبرداری عمیق میتواند به از بین بردن جای زخم عمیق کمک کند. لایهبرداری عمیق یک روش جدی است که لایه رویی پوست را برمیدارد و میتواند باعث خونریزی، تورم، پوستهپوسته شدن و قرمزی طولانی مدت و تغییر رنگ پوست برای ماهها بعد ازعمل و گاهی طولانی مدت شود.
لایهبرداری شیمیایی روی افراد با رنگ پوست روشنتر بهتر عمل میکند، زیرا اسیدهای درصد بالا در لایهبرداری حرفهای گاهی اوقات باعث هایپرپیگمنتیشن موقت (تیرگی) یا حتی هایپوپیگمنتیشن دائمی (روشن شدن) پوست در افراد دارای پوست تیره میشوند.
در موارد نادر، لایهبرداری عمیقتر باعث ایجاد اسکار کلویید (keloid) در افرادی که پوست تیرهای دارند میشود. این مشکلات با درصد اسید مصرفی افزایش مییابد، بنابراین اگرچه بعضی از لایهبرداریهای سطحی ممکن است برای افراد دارای پوست تیره بیخطر باشد، بسیار مهم است که پوست خود را بعد از لایهبرداری از نور خورشید دور نگه دارید و از یک ضدآفتاب مناسب استفاده کنید تا روند لایهبرداری کامل شود.
در درمان جوشهای نوع آیس پیک که دهانه کوچک دارند ولی عمق زیاد، روش کراس که نوعی پیلینگ محسوب میشود، کاربرد دارد. روش کراس بازسازی شیمیایی اسکارهای پوستی است که با استفاده از غلظتهای بالای اسید تریکلرواستیک (TCA) به صورت کانونی روی اسکارهای آتروفیک آکنه انجام میشود تا با ایجاد التهاب روی پوست و به دنبال آن کلاژنسازی اسکارها بهبود یابند.
استفاده از غلظتهای بالاتری از اسید تریکلرواستیک در کراس میتواند به سطح پایینتری از پوست برسد و جای زخمهای عمیقتر را اصلاح کند. در این روش به منظور به حداکثر رساندن اثرات و ایجاد حداقل عوارض مانند زخم و تغییرات رنگی در پوست که میتواند با غلظت بالاتری از اسید تریکلرواستیک رخ دهد، استفاده کانونی از اسید تریکلرواستیک محدود به اسکارهای آتروفیک انجام میشود. یعنی استفاده از اسید تریکلرواستیک فقط در نقطهای که با توجه به نظر پزشک پوست، مناسب درمان در نظر گرفته شده است، انجام میشود و در اطراف آن ناحیه اعمال نمیگردد. این روش در برخی از افراد ممکن است سبب ایجاد لکههای تیره یا قرمز در محل انجام کراس شود که آزاردهنده است.
شکل 12 پیلینگ شیمیایی
14- روش پانچ و جراحی
در صورتی که جای جوش عمیق و شدید و آتروفیک داشته باشید، بهتر است که از این روش جهت درمان استفاده کنید. با استفاده از برشهای مخصوصی که روی پوست زده میشود، تلاش میشود تا اثرات و باقیمانده جای جوش برداشته شود و سپس بخیه زده شود و از بین برود. به طور کلی از روشهای مختلفی برای جراحی استفاده میشود. این جراحی سرپایی است.
از یک ابزار پانچ مخصوص که مشابه یک کاتر کوچک است برای برش اسکارها استفاده میشود. با این که پانچ گرفتینگ باعث ایجاد تغییرات قابل توجهی روی پوست شما میشود اما خود این فرایند نیز باعث باقیماندن اسکارهای جزئی میشود. این اسکارها کوچکتر از اسکار اصلی هستند،به جای تورفتگی یا برجستگیهای شدید، شما خط کوچکی را مشاهده خواهید کرد.
در پایان دکتر مریم ملکی متخصص پوست و مو در شهر اصفهان اضافه میکند، برای درمان اسکار آکنه قبل از هر کاری ابتدا مطالعه کافی داشته باشید و پزشک متخصص پوست با تجربهای را انتخاب کنید که در یک کلینیک مجهز مشغول به کار باشد تا در انتخاب بهترین روش درمان یا ترکیب روشهای مختلف دستش باز باشد. محدودیت در امکانات و تجهیزات یک پزشک متخصص پوست میتواند سبب کاهش در کیفیت کار پزشک شود. از طرفی درمان خود را به افراد غیرپزشک نسپارید چرا که حتی با میکرودرمابژن و میکرونیدلینگ که روشهای ظاهرا کمخطری هستند امکان ایجاد عوارض زیادی وجود دارد، از جمله عفونت و لکهای بسیار تیره. دکتر مریم ملکی از همه بیمارانی که برای درمان اسکار آکنه مراجعه میکنند میخواهد که صبر و بردباری و پیگیری درمان را باید پیشه کنند و زود ناامید نشوند تا به نتیجه دلخواه برسند.
لطفا از عکسهای قبل و بعد بیماران در گالری عکس دیدن فرمایید.
آدرس:اصفهان-خ چهار باغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)
تلفن :03116662224
تعداد بازدید از این مطلب: 165992
لطفا از عکسهای قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)
تلفن :03136662224
۰ دیدگاه