احتمال بروز سیرنگومادر چه افرادی بیشتر است ؟
اگر چهسیرنگوم ( سیرنگوما ) در هر سنی ممکن است پدیدار شود اما معمولا پس از بلوغایجادمیشود. سیرنگوم در هر قومیت و نژاد و در هر دو جنسیتدیده شدهاما در خانمها شایعتر است. گاهی اوقات سابقه خانوادگی در بروز سیرنگوم دیده می شود. 18 درصدد از افرادی که سندرم داون دارند، دچار سیرنگوم میشوند. افرادیکه دیابت شیرین دارند بیشتر احتمال دارددچارسیرنگوم سلولشفاف ( clear cellsyringomas ) شوند. سیرنگومفورانی (eruptivesyringomas) که شیوع کمتری دارد در افرادی که پوست تیره دارند بیشتر دیده میشود.

علائم و نشانه های سیرنگوم
نواحی که بیشتر دچار سیرنگوم میشوند عبارتند از :
- بالای گونه
- پلک پایین
- زیر بغل
- سینه
- شکم
- پیشانی
- ناحیه تناسلی ( آلت تناسلی مردانه یا زنانه )

سیرنگوم معمولا به صورت جوشهای کوچک (1 تا 3 میلی متر) همرنگ پوست تا مایل به زرد دیده میشود. معمولا این جوشها به صورت دسته ای در هر دو طرف بدن ایجاد میشوند و توزیع متقارندارند. سیرنگوم فورانی به صورت ضایعات متعددی ایجاد میشود که همزمان معمولا در سینه و شکم به وجود می آیند. سیرنگومدرد و خارش ندارد.

درمان سیرنگوم
در صورتی پزشک به سیرنگوم شک داشته باشد ممکن است نمونه برداری (بیوپسی) از پوست انجام دهد.این کار به صورت زیر انجام میگیرد:
1- بی حس کردن پوست با تزریق ماده بی حسی
2- برداشتن یک نمونه کوچک از پوست با استفاده از تیغ اصلاحانعطاف پذیر، اسکالپل و یاسوراخ کنکوچککه به آن پانچ بیوپسی گفته میشود.در صورتی که از پانچ بیوپسی استفاده شود، برای بستن پوستممکن استیک یا دو بخیهزده شود. 6 تا 14 روز بعد بخیه ها کشیده میشوند.
3- معاینه نمونه پوست در زیر میکروسکوپ

در صورتی که تشخیص سیرنگوم تایید شد، هیچ درمانی لازم نیست چون این وضعیت خوش خیم است. اما بسیاری از افراد از ظاهری که این جوشها برایشان ایجاد کرده اند ناراضی بوده و ترجیح میدهند آنها را بردارند. با وجود احتمال باقی ماندن جای زخم (اسکار)، برداشتن سیرنگوم نسبتا ساده بوده وممکن است با یکی از روشهای زیر انجام شود :
- سوزاندن با سوزن الکتریکی
- بریدن با قیچی، تیغ یا اسکالپل
- درمان با لیزر دی اکسید کربن
- برداشتن ضایعات با سایش ( درم ابریژن )
- انجماد یا فریز کردن با نیتروژن مایع ( کرایوسرجری )



تعداد بازدید از این مطلب: 10420
لطفا از عکس‌های قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)

تلفن :03136662224

۰ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *