در ترك پوست كف پا كه به دلیل خشكی پوست یا اگزما ایجاد می شود، شكافی در سطح پوست ایجاد می شود كه گاهاً بسیار دردناك است همچنین خشكی هوا باعث افزایش خشكی پوست می شود، این خشكی عامل مستعدكننده ایجاد ترك است. بیشترین محلی كه افراد دچار ترك پوست می شوند، در ناحیه كف پا است.
علل ایجاد ترک پا
1- بیماریهای سیستمیک در بدن مانند: دیابت، پسوریازیس ،چاقی (وزن بالای افراد)و...
2- خشکی هوا و فصول سرد
3- یائسگی در خانمها
4- استفاده از صندل
5- هر عاملی که سبب کاهش جریان خون در پاها گردد
به دلیل وجود فشار بر مناطق خاص سطح كف پا و کاهش خونرسانی ، پوست آسیب دیده و واكنش پوست به این فشار مداوم، ضخیم تر شدن پوست و به دنبال آن ترك پوست كف پا است. همچنین در پی یك سری از بیماری های خاص پوستی نظیر كراتودرمی كف دست و پا و بیماری پسوریازیس و در بعضی از خانمها در دوران یائسگی، ریسك ایجاد این تركها بیشتر می شود.
ترک کف پا را جدی بگیرید
عفونتهای باکتریایی و قارچی موجود بر ترکهای سطح کف پا ممکن است باعث مقاومت ترکها شود بنابراین برای درمان ترک پا بهتر است ابتدا عفونتها را از بین ببریم. اگر در عمق ترکهای پا، عفونتهای باکتریایی و قارچی نشت کرده باشد باعث بسته شدن ترکها میشود و درمان و رفع ترکها را به تعویق میاندازد. درمانهای آنتی باکتریال ضد میکروبی و ضد قارچی در ترکهای مقاوم با استفاده از پمادهای ضد التهاب، نرمکننده و چربکننده تاثیر زیادی دارند.
حفظ بهداشت پاها بسیار مهم است ودر صورت آلودگی و نفوذ میکروب در داخل ترکها ، پاشنه ها بسیار دردناک و عفونی می گردند.
درمان
برطرف نمودن عوامل محرك از مهمترین راههای درمانی برای رفع خشكی پوست است وعوامل محرك مانند تماس مستقیم با سطوح و محیط است كه با راههای ساده مانند پوشیدن جوراب می توان از این مورد پیشگیری كرد، استفاده از تركیبات كراتولیتیك و تركیباتی كه باعث ترمیم سریع پوست و زخم می شوند نیز از راههای درمان ترك است همچنین دیگر تركیبات مورد استفاده برای درمان ترك پوست شامل تركیبات اوره، سالیسیك اسید و گلیسیرین اوسرین و حتی وازلین است و با استفاده از این مواد نیازی به درمان های غیرمتعارف دیگر نیست.
یکی از روشهای درمانی گذاشتن پاها به مدت حداقل 30 دقیقه در آب گرم وسپس خشک کردن پاها می باشد. در مواردی که پوسته های ضخیم وجود دارد می توان با استفاده از سنگ پا این پوسته های ضخیم را بعد از خیس خوردن پاشنه ها در آب گرم جدا نمود و سپس خشک نموده با کرم های نامبرده مانند گلیسیرین واوسرین و یا کرم جی مالش داد لازم به ذکر است که حتما باید از جوراب برای محافظت پا تا بهبود دائمی استفاده نمود.
روش های دیگری برای جلوگیری از ترک پا
- پوست خود را بعد از هر بار حمام رفتن چرب کنید. هر بار که از حمام بیرون می آیید اولین کاری که باید انجام دهید ، مرطوب کردن پاهای خود توسط کرم مرطوب کننده است. این عمل باعث بهتر جذب شدن کرم می شود.
- زیاد حمام نروید. اگر می توانید ، بیشتر از روزی یک بار ، حمام نروید. آب ، جربی پوست را شسته و آن را خشک می کند. مدت زمان حمام رفتن خود را کم کنید ، زیرا هرچه بیشتر زیر دوش باشید، رطوبت و چربی بیشتری از دست می دهید.
- آب را ولرم نگه دارید. بجای استفاده از آب داغ، هنگام حمام رفتن از آب ولرم استفاده کنید. آب داغ پوست پاها و دیگر قسمت های بدن را، خشک می کند.
- پاهای خود را نخراشید. شستن پاها توسط لیف و یا خشک کردن آنها توسط حوله زبر، پوست شما را خشک تر می کند. پوست خود را به آرامی شسته و با حوله نرم به آرامی خشک کنید.
- اگر نشانه های عفونت مانند درد، قرمز شدن و یا تورم در ناحیه ترک، مشاهده کردید ، حتما به پزشک مراجعه کنید . همچنین بیماران دیابتی ،در هنگام مشاهده این ترک ها، باید به پزشک مراجعه کنند.
تعداد بازدید از این مطلب: 5202
لطفا از عکسهای قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)
تلفن :03136662224
۰ دیدگاه