جوش میتواند از خود لك قرمزى ، لك تیره ، اسكار تو رفته ، و یا حتى اسكار برجسته بر جا بگذارد .این چهار نوع جوشگاه میتواند دریك بیمار بصورت همزمان وجود داشته باشد و برخی بیماران فقط 2 یا چند نوع از این آثار را همزمان در پوست خود دارند . بنابراین دانستن اینکه با چه روشهایی میتوان جای این جوشها را از بین برد، مهم است:

1- لکه های قرمز:
ابتدا باید جوشهای صورت کاملا درمان شوند. لکههای قرمزحداکثر 6 ماه به دنبال بهبود جوشها خود به خود برطرف میشوند. اگر در برخی موارد مقاوم بودند و خودبهخود برطرف نشدند، با دستگاهIPL میتوان آنها رادرمان کرد. البته این روش میتواند همزمان جوش فعال و التهابى را نیز بهبود بخشد و چربی پوست را نیز متعادل سازد . در این روش درمانى همچنین منافذباز پوست بسته خواهند شد . معمولا این روش بصورت هر دو هفته یكبار و طى دوتا چهارجلسه انجام میشود. IPL ذعلاوه بر بهبود آكنه و لك قرمز آن میتواند فرورفتگیهاى سطحى ناشى از آكنه را كه نسبتا جدید هستند و هنوز ته رنگصورتى دارند را بهبود بخشد.

2- لکه های تیره:
ابتدا باید جوشهای صورت کاملا درمان و از دستکاری جوشها به طور جدی پرهیز شوند. کرمهای لایه بردار راه اول درمان هستند. این کرمها برای جلوگیری از عودکردن جوشها موثرند. راه دوم، در صورت پاسخ نگرفتن از روش اول، پیلینگ یا میکرودرم ابریشن و لیزر كیو سویچ است. معمولا همزمان درمان دارویى توسط پزشك تجویز میشود و میكرودرمابرژن سبب افزایش جذب چندین برابر داروهاى موضعى میشود ، بنابراین اثر داروها بسیار بیشتر و موثرتر میشود .

3- فرورفتگی سطح پوست:
فقط در برخی از افراد مبتلا به جوش، فرورفتگی روی پوست ایجاد میشود و این افراد بهطور ژنتیکی مستعد این عارضه هستند. راه اول درمان، مصرف آکوتان است. اکوتان جوشها را ریشه کن و از به وجود آمدن فرورفتگیهای جدید پیشگیری میکند. آکوتان در بهبود فرورفتگیها کمی موثر است. یک سال پس از مصرف آخرین اکوتان، اگر همچنان جاهای فرورفته باقی مانده بود، بهترین درمان لیزر فراکشنال CO2است. البته فررفتگیهای ناشی از جوش انواع مختلف دارند. برخی مثل دهانه چاه دیواره های عمودی و تیز دارند که در این موارد لیزر بهترین روش درمانی است و برخی مثل دره، دیوارههای شیبدار دارند که در این صورت، بهترین راه، ابتدا عمل بازسازی سابسیژن و سپس لیزر خواهد بود. با وجود لیزر فراکشنال CO2، «درمابریشن» و «پانچ» منسوخ شده است.

اخیرا آر اف فركشنال بجاى لیزر فركشنال CO2وارد عرصه پزشكى شده است كه عوارض قرمزى لیزر را ندارد و نیاز به مراقبت چندانى ندارد .
4- برجستگی روی سطح پوست:
این عارضه کمتر از موارد دیگر شایع است. اگر برجستگی به شکل گوشت اضافه یا «کلویید» در ناحیه بالای کمر و پشت و سینهها ایجاد شود، بهترین راه درمان، تزریق آمپول کورتون همراه لیزر PDLو دستگاه IPLاست (باید جلسه های مکرر این کار انجام شود)، اما اگر به شکل برجستگیهای ریز روی چانه یا بینی ایجاد شود، بهترین روش از بین بردن آنها لیزر CO2معمولی است.



تعداد بازدید از این مطلب: 34988
لطفا از عکس‌های قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)

تلفن :03136662224

۰ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *