اشتباهات رایج در مصرف ضد آفتاب
اگر کار ضروری ندارید در اوج ساعت تابش خورشید، یعنی ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر، مخصوصا تابستانها بیرون نروید. برخی از افراد از کرم ضد آفتاب استفاده میکنند اما نحوه درست مصرف استفاده از ضد آفتاب را نمیدانند. برخی دیگر از افراد بنا بر تفکرات اشتباهی که شنیدهاند نسبت به رنگ پوستشان از ضد آفتاب اصلا استفاده نمیکنند اما ما در این مقاله تمام تصورات اشتباه در مورد مصرف ضد آفتاب را برای شما خواهیم گفت که در ادامه به طور کامل شرح داده شدهاند.
تصوری 1: اشتباهات رایج در مصرف ضدآفتاب
1- بهاندازه کافی از کرم ضد آفتاب استفاده نکردن: به اندازه یک سکه کوچک از کرم به صورتتان باید بمالید، نه قدر یک نخود! اگر هم کل بدنتان در معرض است به اندازه یک سکه به ناحیه شکم، یک سکه برای پشتتان، یک سکه برای دستان و دو سکه برای پاها کفایت میکند. روی پاها و انگشتانتان را نیز از قلم نیندازید.
2- خود را بینیاز از ضد آفتاب تلقی کردن صرفا به دلیل داشتن پوست تیره و سبزه: با اینکه احتمال ابتلا به سرطان پوست در پوستهای تیره کمتر بوده ولی زیاد به لایه اُزن اعتباری نیست و توصیه میشود حتما از ضد آفتاب استفاده کنید.
۳- عدم استفاده از ضد آفتاب باSPF به اندازه کافی بالا حین فعالیت بیرون از خانه: در هنگام ورزش در فضای باز که با تعریق همراه است، همچنین برای رفتن به ساحل و استخرهای روباز بایستی از کرمی با SPF بالاتر استفاده کرد.
4- استفاده از كرم ضد آفتاب فقط در صبحها قبل از شروع به كار و عدم تجدید کرم ضد آفتاب که باید هرچند ساعت یکبار تجدید شود: اگر پوست روشنی دارید هر دو ساعت یکبار، برای پوست زیتونی هر ۴-۳ ساعت و اگر پوست خیلی تیرهای دارید، روزی سه بار ضد آفتاب را تجدید کنید.
5- نادیده گرفتن تاثیر استفاده از ضد آفتاب در زمستان و در حین رانندگی: علائم بسیارى از سرطانهای پوستى در سمت چپ بدن نمود میکند، چون دست چپ در رانندگی در معرض شدید آفتاب است. همچنین توصیه میشود از ضد آفتاب حداقل با SPF 25 استفاده شود. اگر از چربی کرم شکایت دارید میتوانید از ضد آفتابهای پودری هم استفاده کنید.
6- استفاده از کرم ضد آفتاب نامناسب: استفاده از کرمی که فقط از جذب UVB ممانعت کند، كافى نیست و باید از ضد آفتابى استفاده كنید كه اثرUVA را نیز مسدود كند.
7- استفاده از ضد آفتاب تاریخ مصرف گذشته: همیشه تاریخمصرف را چک کنید و پس از یک سال از باز کردن در تیوپ آن را دور بریزید. همواره از در معرض خورشید قرار دادن تیوپ خودداری کنید.
8- دیر استفاده کردن از ضد آفتاب: منتظر نشوید تا پوستتان بسوزد، بهتر است، قبل از خارج شدن از خانه کرم را بزنید.
9- مراقبت از پوست در برابر نور خورشید فقط با ضد آفتاب: اکفتا کردن به کرم ضد آفتاب و عدم استفاده از لباسهای مناسب، عینک و دستکش و کلاه را در روزهای آفتابی فراموش نکنید.
10- استفاده ازکرمهای آرایشی دارای SPF: استفاده از لوازمآرایشی و كرم پودرهایى که SPF كم دارند کافی نیست و به امید آن راحت بیرون نروید. به گفته دکترمریم ملکی بهتر است روى كرم ضد آفتاب، كرم دیگرى نمالید و اگر مایل به استفاده از مرطوبکننده هستید، قبل از كرم ضد آفتاب، مرطوبکننده بزنید. اگر هم فكر میکنید نیاز به كرم پودر دارید به جاى زدن كرم پودر روى ضد آفتاب كه احتمالا اثر ضد آفتاب را كم میکند، از ضد آفتابهایی استفاده كنید كه خودشان رنگى هستند و نیازى به كرم پودر نخواهید داشت.
11- زدن ضد آفتاب در سولاریوم بی تاثیر است: از رفتن به سولاریوم خودداری کنید. ده دقیقه سولاریوم معادل یک روز کامل آفتاب گرفتن بدون ضد آفتاب است!
12- فراموش کردن پوست سر، گوشها و لبها: سرطان پوست به این قسمتها از بدن هم رحم نمیکند. بایستی از ضد آفتابهای oil-free موجود در بازار با SPF 15 و بالم لب برای این نواحی استفاده کنید.
13- استفاده نکردن از ضد آفتاب نزدیک چشمها :اولین قسمت از صورت که نشانههای پیری در آن ظاهر میشود؛ دور چشمهاست. از داروخانه ضد آفتابی بخواهید که برای دور چشمها مضر نباشد. یا اینكه در فضاهاى باز حتما از عینکهای آفتابى استفاده كنید.
14- در معرض آفتاب شدید سر ظهر قرار گرفتن :اگر کار ضروری ندارید در اوج ساعت تابش خورشید، یعنی ۱۰ صبح تا ۴ بعد ظهر، مخصوصا تابستانها بیرون نروید. براى افرادى كه پوست لك ساز و یا ککومک ساز دارند چند دقیقه تماس با آفتاب هم میتواند لك و یا ککومکها را پُر رنگتر و یا لکههای جدید ایجاد كند.
15- نادیده گرفتن اثر تجمعی آفتاب: دکتر مریم ملکی معتقد است بعضى افراد متوجه تماس زیاد خود با آفتاب نیستند و حواسشان نیست كه وقتى به كسی گفته میشود باید از آفتاب پرهیز كنید فكر میکند فقط نباید حمام آفتاب بگیرد، غافل از اینكه خرید كردن، سوار و پیاده شدن از اتومبیل، رفت و برگشت از منزل تا محل كار، لباس آفتاب كردن در تراس، گلهای باغچه را آب دادن در طول روز همه و همه یعنى تماس با آفتاب و همین خود براى پوستهای حساس مناسب نیست.
غافل نباشیم كه بسیارى از اثرات مضر آفتاب، تجمعى است، به این معنى كه تماسهای كوتاه با آفتاب، اثرش در پوست جمع میشود و پس از مدتها خود را نشان میدهد، مثل تیره شدن پوست، لك و ککومک و نهایتا سرطانهای پوستى كه در اثر، تماسهای مكرر آفتاب، چه كوتاه و چه طولانى، ایجاد میشود. در نهایت توصیه میشود هر یک سال یکبار نوع ضد آفتاب مصرفى خود را تغییر دهید.
تهیه و گردآوری مطلب: پایگاه اطلاع رسانی دکتر مریم ملکی متخصص پوست، مو و زیبایی
تعداد بازدید از این مطلب: 4344
لطفا از عکسهای قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)
تلفن :03136662224
۰ دیدگاه