LED تراپی چیست؟
نور درمانی با ال ای دی، یک درمان بدون درد و غیرتهاجمی با فواید چندگانه است که در آن نواحی درمانی، چه صورت باشد، یا نقاطی مثل سینه، کمر، بازو و… در معرض طول موج نورهای مشخص و تک رنگ دستگاه LED قرار میگیرد. LED تراپی محرک کلاژنسازی و جوانسازی پوست، درمان کننده آکنه، افزایش دهنده جریان خون در پوست، التیام دهنده و کاهنده منافذ پوست است. در این روش با توجه به هدف درمانی، رنگ نور و مدت زمان نوردهی تنظیم شده و نور تک رنگ low-level به لایههای عمیقتر پوست تابانده میشود. در این مقاله دکتر مریم ملکی متخصص پوست و مو به جزییات بیشتر در این رابطه میپردازد.
فواید ال ای دی تراپی چیست؟
ال ای دی تراپی پوست هیچ آسیبی به بافت زیر پوستی وارد نمیکند. با استفاده از طول موجهای مختلف LED ، این روش به موارد زیر کمک میکند:
کلاژنسازی پوست
بهبود گردش خون
احتباس رطوبت پوست
کاهش رنگدانه و تیرگی ناشی از آکنه
تسریع بهبود زخم
کاهش التهاب و قرمزی پوست
اگر این نوع نگرانیها را در مورد مراقبت از پوست دارید و به نتایج مورد نظر خود از محصولات پوستی بدون نسخه (OTC) نرسیدهاید، ممکن است کاندید نور درمانی LED باشید. ال ای دی تراپی نیز برای همه انوع رنگهای پوستی، چه تیره و چه روشن، بیخطر است و باعث سوختگی نمیشود.
مهمترین نورهای کاربردی LED عبارتند از:
دو نور اصلی مورد استفاده در این روش نور قرمز و آبی هستند:
- نور قرمز: این نور فعالیت فیبروبلاستها را که تولیدکننده کلاژن هستند تحریک میکند.از نظر تئوری، کلاژن بیشتر به این معنی است که پوست شما صافتر و پرتر به نظر میرسد ، که میتواند ظاهر خطوط و چین و چروکها را کاهش دهد. تصور میشود که نور قرمز قرمز التهاب را کاهش داده و گردش خون را بهبود میبخشد، بنابراین، میتواند درخشندگی سالمتری به شما بدهد، همچنین قرمزی بعد از درمان با لیزر را کاهش میدهد.
- نور آبی: این نور با طول موج ۴۳۰-۴۷۰، ضدباکتری است و التهابات پوستی را رفع میکند. نور آبی قادر به نابودی پورفرین است، پورفرین مادهای است که در باکتریهای آکنه وجود دارد و با از بین رفتن آن آکنه نیز کنترل میشود. از طرف دیگر نور آبی غدد چربی را که غدد سباسه نیز نامیده میشوند، هدف قرار میدهد. غدد سباسه در کنار فولیکولهای مو قرار دارند. این غدد برای چرب کردن پوست و مو ضروری هستند تا پوست و مو خشک نشوند. با این حال، این غدد میتوانند بیش از حد فعال شوند و منجر به پوست چرب و آکنهای شوند. نظریه این است که نور درمانی LED آبی میتواند این غدد چربی را هدف قرار داده و فعالیت آنها را کمتر کند. بنابراین LED با کاهش باکتری آکنه و کاهش فعالیت غدد سباسه، میتواند به درمان جوشهای شدید آکنه، از جمله کیست و ندول کمک کند.
- نور زرد: رنگ ال ای دی زرد دارای طول موج۵۹۰ نانومتر است. نور زرد بهترین درمان جهت رفع قرمزی پوست میباشد. این طیف رنگی جریان اکسیژن به سلولهای پوست را افزایش میدهد، انرژی دوباره به سلولهای پوست میدهد و قادر به سمزدایی غدد میشود، هم چنین باعث بهبود چین و چروکهای پوست میشود. این نور باعث افزایش سلامت، بازسازی و شفا بخشی زخمها، کاهش خطوط ریز پوست و افزایش جریان خون پوست میشود.
- نور سبز: ال ای دی سبزرنگ با طول موج ۵۲۵-۵۵۰ نانومتر ریلکس کردن پوست ذهن و بدن و نیز درمان پوستهای حساس در این طیف قرار میگیرد .همچنین نور سبز هایپرپیگمنتیشن و یا سیاه شدگی پوست به دلیل افزایش ملانین را درمان میکند و همچنین، تیرگی، کک ومک ، آفتاب سوختگی و لکهای پیری را درمان میکند. LED تراپی معمولا با سایر درمانهای پوست ترکیب شده و یک درمان ایدهآل را به وجود میآورد. بعد از میکرودرمابریژن، پیلینگ پوست، تزریقهای زیبایی (فیلر و….) جهت بهبود مراحل درمان ، اثر بخشی بیشتر درمان و افزایش جریان خون پوست از LED استفاده میشود. همچنین میتوان از ماسکهای پارچهای آبرسان و روشن کننده در حین درمان و تابش نور استفاده کرد. این روش 2 بار در هفته و به مدت 4-6 هفته با نظر پزشک انجام میشود.
میزان نفوذ انواع نور در پوست بر اساس طول موج
اغلب ، نور آبی همراه با نور قرمز، برای کمک به درمان آکنه، کاهش جای زخم و ترویج اثرات ضد التهابی استفاده میشود.
غالباً از ترکیب نور آبی و قرمز برای کمک به مبارزه با آکنه استفاده میشود. این عمل به این صورت اتفاق میافتد که نور آبی باکتری C.acnes را مورد هدف قرار میدهد و نور قرمز از التهاب و قرمزی پوست را کم میکند.
درمان موارد مختلف با استفاده نور آبی همراه با نور قرمز
ایمنی LED تراپی
- برخلاف سایر نوردرمانیها، LED حاوی پرتوهای ماوراء بنفش نیست بنابراین برای استفاده بهطور مرتب کاملاً بیخطر است.
- نوردرمانی با LED در مقایسه با سایر درمانهای ضدپیری همچون لایهبرداری شیمیایی، و لیزردرمانی باعث سوختگی نمیشود و همچنین میتواند در افراد با هر نوع و رنگ پوستی استفاده شود.
- اگر از داروی آکوتان (Accutane) برای آکنههای خود استفاده میکنید، نباید از این روش درمانی استفاده کنید.
- عوارض جانبی این روش بسیار کم هستند، اما در بعضی موارد ممکن است باعث افزایش التهاب، قرمزی و راش پوستی شود.
روشهای درمان با نور LED
اصولاً، هر درمان با نور درمانی LED حدود ۲۰ دقیقه طول میکشد. بسته به نتایجی که میخواهید به دست آورید، به احتمال زیاد در مجموع به ۱۰ جلسه درمان نیاز خواهید داشت.
برای استفاده از برخی از دستگاهها از شما میخواهند مستقیماً زیر چراغهای LED دراز بکشید، در حالی که برخی دیگر از ماسکهای نور LED مستقیماً روی پوست شما استفاده میکنند. انتخاب نوع چراع، اغلب به مطب و همچنین ناحیه تحت درمان بستگی دارد.
نحوه انجام LED تراپی
خطرات و عوارض جانبی
- به طور کلی، آکادمی پوست آمریکا این روش را بیخطر میداند. از آنجا که LEDها حاوی اشعهماوراء بنفش نیستند، این روش درمانی، شیوه ایمنتری محسوب میشود که باعث آسیب طولانی مدت به پوست شما نمیشود. این روش همچنین غیرتهاجمی است و هیچ آثاری روی پوست نمیگذارد.
- اگر پوست تیرهتر یا حساستری دارید، پزشک ترجیحاً ممکن است از روش نور درمانی LED استفاده کند، چرا که برخلاف روشهای تهاجمیتر مانند لیزر درمانی ، LED پوست شما را نمیسوزانند و امکان ایجاد زخم یا قرمزی و لک ، روی پوست ندارد. همچنین LED هیچ دردی ایجاد نمیکند.
- اگر در حال حاضر از آکوتان برای آکنه استفاده میکنید، توجه داشته باشید که این داروی قوی مشتق شده از ویتامین A، حساسیت پوست شما را نسبت به نور افزایش میدهد و ممکن است در برخی موارد باعث ایجاد زخم شود.
- در صورت استفاده از هر دارو و یا محصولی، که بر روی پوست شما حساسیت به نور خورشید ایجاد میکند، از نور درمانی LED استفاده نکنید.
- اگر در حال حاضر بثورات فعال دارید، ممکن است از این درمان اجتناب کنید. در صورت ابتلا به پسوریازیس با پزشک خود مشورت کنید، درمان با چراغ قرمز میتواند کمک کننده باشد اما تنها در صورت استفاده از آن همراه با درمانهای تجویز شده به طور منظم.
عوارض جانبی نور درمانی نادر است و در طول آزمایشات بالینی موارد زیادی دیده نشده است. در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر پس از درمان با پزشک خود تماس بگیرید:
- افزایش التهاب
- قرمزی
- راش
- درد
- کهیر
پس از درمان چه انتظاری باید داشت؟
نور درمانی LED غیرتهاجمی است، بنابراین دوره نقاهت ندارد. پس از پایان درمان، میتوانید به فعالیتهای روزمره خود ادامه دهید.
درمان با نور LED در مطب به حداکثر ۱۰ جلسه یا بیشتر نیاز دارد که هر کدام حدود یک هفته فاصله دارند. ممکن است بعد از اولین جلسه خود نتایج جزیی را مشاهده کنید. هنگامی که تمام مراحل درمانی خود را به پایان رسانید، نتایج چشمگیرتر و محسوس تر خواهند شد.
در مورد جوانسازی، باید گفت، حتی پس از دستیابی به نتیجه با تعداد توصیه شده جلسات، نتایج دست یافته شما دائمی نیستند. با گذر عمر، به مرور، باز هم مقداری کلاژن از دست میدهید و دوباره علائم پیری را مشاهده میکنید. همچنین ممکن است شروع به مشاهده آکنه کنید. به همین دلیل است که توصیه میشود هر چند ماه یکبار از درمانهای نگهداره استفاده کنید.
موارد استفاده نوردرمانی چیست؟
نوردرمانی LED میتواند به درمان انواع مشکلات پوستی کمک کند. از جملهی این مشکلات:
- آکنه
- درماتیت
- پوست کدر
- اگزما
- پسوریازیس
- آکنه روزاسه
- جای زخم
- علائم پیری، از جمله چین، چروک و لکههای پیری
- آسیب خورشید
- التیام زخم
- سایر بیماریهای التهابی پوستی
عوارض جانبی LED تراپی
LED چندین طول موج نور مرئی و نامرئی تولید میکند که با شدت کم تولید و ساطع میشود. از آنجا که گرمای تولید شده از LED بسیار کم است یا هیچ گرمایشی ایجاد نمیشود، بنابراین خطر آسیب به بافت وجود ندارد. عوارض جانبی در این نوع درمان به ندرت رخ میدهند و معمولا کوتاه مدت هستند. در صورت مشاهده التهاب رو به افزایش، قرمزی، دانه زدن پوست به صورت گسترده، درد، سختی و زبری پوست و کهیر میبایست به پزشک خود مراحعه نمایید.
عوارض احتمالی LED تراپی
در پایان دکتر مریم ملکی اضافه میکند، روش درمانهای مشکلات پوست و زیبایی نیازمند ترکیب چندین شیوه درمانی به صورت همزمان است، که میتوان در کنار هم به نتایج بهتر و موثرتری دست پیدا کرد. برای مثال استفاده از ال ای دی و پیلینگهای مخصوص و میکرودرمابرژن میتواند نتایج سریع و فوقالعادهای در درمان جوش صورت داشته باشد.
تعداد بازدید از این مطلب: 431
لطفا از عکسهای قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)
تلفن :03136662224
۰ دیدگاه