عرق کردن جهت ثابت نگه داشتن دمای بدن در زمان ورزش ویاگرمای محیط ضروری است. تعرق بدن توسط اعصاب سمپاتیک تنظیم میگردد. هیپرهیدروز به تعرق بیش از حد وغیرقابل بیشبینی گفته میشود که وقتی نیست و سالها فرد را آزار میدهد. این افراد ممکن است حتی در محیطهای خنک و سرد یا حتی زمانهای استراحت نیز تعرق زیادی داشته باشند.
علل و ریسک فاکتورها
طبیعی است که تعرق به خنک شدن بدن کمک میکند. مردم اغلب در دماهای بالا هنگام ورزش و یا زمان عصبانیت، خجالت یا ترس عرق میکنند، اما در هیپرهیدروزیس تعرق بیش از حد، بدون هیچ یک از این فاکتورها رخ میدهد. این افراد به نظر میرسد غدد عرق بیش فعال دارند.
عوارض هیپرهیدروزیس
تعرق غیرقابل کنترل میتواند سبب ناراحتی عاطفی و فیزیکی شود. وقتی تعرق بیش از حد در دستها، پاها و زیر بغل رخ میدهد به آن هیپرهیدروزیس اولیه و یا منطقهای اطلاق میشود. هیپرهیدروزیس اولیه در3 تا2 % جمعیت رخ میدهد و فقط 40% از این افراد به دنبال درمان پزشکی هستند در اغلب افراد با هیپرهیدروزیس اولیه علت خاصی مشاهده نمیشود و به نظر میرسد که در خانواده به ارث میرسد.
اگر تعرق بیش از حد به دلیل یک بیماری خاص دیگر ایجاد شود به آن هیپرهیدروزیس ثانویه گفته میشود. تعرق ممکن است در کل بدن رخ دهد و یا فقط به یک منطقه خاص محدود باشد .
بیماریهای که میتوانند هیپرهیدروزیس ثانویه ایجاد کنند عبارتند از :
- آکرومگالی سرطانها
- تومورها
- سندرم کارسینوئید
- اعتیاد به بعضی از داروها
- بیماریهای قلبی
- پرکاری تیروئید
- سکته مغزی
- یائسگی
- بیماریهای ریه
درمانها
- ضدعرقها
این داروها دهانه غدد عرق راموقتا میبندد. آلومینیوم کلرایدهگزهیدرات 10 تا 20% صبحها و شبها به محل تعرق مالیده میشود. ازعوارض این داروها خاصیت تحریککنندگی درپوست میباشد. دئودرانتها جلوی تعرق را نمیگیرد بلکه در کاهش بوی بدن کمک میکند.
- داروهای خوراکی
داروها آنتی کلینرژیک مثل glycopyrrolate فعالیت غدد عرق را کم میکنند. اگر چه در بعضی موثر هستند اما این داروها عوارض آزاردهندهای مانند خشکی دهان، سرگیجه، اختلال در دفع ادرار و حتی افزایش فشار چشم دارند. بتابلوکرها وبنزودیازپینها میتوانند تعرق ناشی از استرس را کاهش دهند
- یونتوفورزیس
دراین روش که به تائیدیه FDA رسیده است از جریان الکتریکی استفاده میشود. این روش بیشتر درتعریق کف دست و پا کاربرد دارد. جریان الکتریکی به تدریج افزایش داده میشود تا زمانی که شخص احساس غلغلک و یا حساسیت برق گرفتگی خفیف در محل داشته باشد. مدت زمان 10 تا 20 دقیقه به طول میانجامد و نیاز به جلسات متعدد دارد که به تدریج فاصله بین جلسات افزایش مییابد تابه ماهی یکبار میرسد. تاول و زخمهای سطحی ممکن است ندرتا در پوست ایجاد شود.
- بوتاکس
سم بوتولینیوم تیپ A (بوتاکس) در درمان هیپرهیدروزیس زیر بغل به تائید FDA رسیده است. تزریق مقادیر کمی از بوتاکس در پوست زیر بغل سبب بلوک کردن اعصاب مربوط به تعریق دراین ناحیه میگردد. عوارض آن شامل درد در حین تزریق وعلائم شبه سرماخوردگی به صورت موقتی میباشد. استفاده ازبوتاکس در کف دستها میتواند سبب ضعف موقت عضلانی دستها گردد .
سمپاتکتومی آندوسکوپیک (ETS)
در موارد بسیار شدید با یک جراحی آندوسکوپیک میتوان اعصاب سمپاتیک مربوط را قطع نمود. این روش برای ((ETS) جهت درمان تعریق زیر بغل زیاد موثر نمیباشد.
لطفا از عکسهای قبل وبعد بیماران درگالری عکس دیدن فرمایید.
آدرس:اصفهان- خ چهار باغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)
تلفن :03116662224
تعداد بازدید از این مطلب: 4932
لطفا از عکسهای قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)
تلفن :03136662224
۰ دیدگاه