اگر از مشکل ریزش مو رنج می‌برید، شما تنها نیستید، افراد زیادی در سراسر دنیا با این مشکل مواجه هستند و معمولا با افزایش سن، این موارد بیشتر می‌شود. ریزش مو و طاسی، در مردان بیشتر از زنان دیده می‌شود. این روزها روش‌های زیادی برای درمان ریزش موی زنانه و مردانه وجود دارد، از مصرف تونیک‌ها، داروها و مکمل‌های مخصوص گرفته تا کاشت مو. انجام پیوند مو، همیشه به آسانی امکان‌پذیر نیست، در بسیاری از موارد امکان انجام پیوند مو وجود ندارد و یا انجام این عمل، کمک‌کننده نیست. یکی از جدیدترین و پرطرفدارترین راه‌ها برای اصلاح این نواقص، «میکروپیگمنتیشن اسکالپ» یا به طور خلاصه «اسکالپ سر» یا میکرواسکالپ است. دکتر مریم ملکی متخصص پوست و مو در اصفهان در زیر به این موضوع می‌پردازد.

اسکالپ چیست؟

اسکالپ به معنی پوست سر می‌باشد. روش اسکالپ یا میکرواسکالپ روشی است که طی فرایندی، پیگمنت (رنگدانه) از طریق سوزن‌های ریزی یا میکرونیدل‌ها به پوست سر تزریق می‌شود. این فرایند باعث می‌شود که ظاهری شبیه به ریشه‌های مو (فولیکول‌های مو) در پوست سر ایجاد شود و پوست سر، پر موتر به نظر برسد. این فرایند در واقع نوعی کپی کردن فولیکول‌های موهای طبیعی است که باعث ایجاد ظاهری پر حجم در نواحی خالی سر می‌شود. در کلینیک تخصصی پوست و کاشت موی هور، رنگدانه‌های ارگانیک و گیاهی توسط یک دستگاه معتبر و استاندارد پزشکی در لایه سطحی پوست (اپیدرم) تزریق می‌شود. لطفا به این نکته توجه داشته باشید که فولیکول و ریشه موها در لایه دوم و سوم پوست (درم و هیپودرم) قرار دارند و در این تکنیک سوزن به این لایه وارد نمی‌شود و در نتیجه یک تکنیک کاملا ایمن است.

محل تزریق رنگدانه در لایه سطحی پوست (اپیدرم)

شکل 1 محل تزریق رنگدانه در لایه سطحی پوست (اپیدرم)

از طرفی در طی فرآیند اسکالپ به دلیل تکنیک ناپاژ و ورود سوزن به لایه سطحی پوست گردش و فاکتورهای رشد در پوست سر افزایش می‌یابد. پس در نتیجه اسکالپ خود به نوعی یک تکنیک کمک درمانی محسوب می‌شود و در مواردی که فولیکول مو سالم باشد خود این تکنیک حتی می‌تواند سبب تحریک و تقویت و رویش مجدد موها شود.

تکنیک‌های انجام اسکالپ

تکنیک‌های مختلفی با توجه به وسعت خالی بودن کف سر، جنسیت، منطقه مورد نظر وجود دارد که انتخاب بهترین تکنیک برای اسکالپ نیاز به تجربه و دانش بالایی دارد. تکنیک‌های نقطه‌ای، هاشوری، hair by hair و غیره از جمله آن‌ها هستند.

شیوه انجام اسکالپ سر

شیوه انجام اسکالپ به این صورت است:

  1. قبل از هر چیز، رنگی را که نزدیک به رنگ موی شخص است انتخاب می‌کنند.
  2. کارتریج مخصوص را مناسب با جنس پوست فرد را انتخاب می‌کنند.
  3. ناحیه‌ای که قرار است اسکالپ بر روی آن انجام شود را تعیین می‌کنند.
  4. فرمی که از قبل با بیمار توافق شده است را در نواحی تعیین شده علامت‌گذاری می‌کنند. این کار سبب می‌‌شود تا طراحی بر اساس خواسته بیمار انجام گردد و پیگمنت‌ها (رنگدانه‌ها) از نقاط تعیین شده فراتر نرود.

فرآیند اسکالپ بسیار شبیه به تاتو است، چون که از روش میکروپیگمنتیشن در آن استفاده شده است. در این شیوه از طریق سوزن‌های ریزی تحت عنوان میکرونیدل، رنگدانه‌ها یا پیگمنت‌هایی که شبیه با رنگ موهای طبیعی شخص هستند را به لایه بیرونی پوست سر تزریق می‌کنند. این تزریقات به صورت نقطه‌هایی ریز (و نه به شکل خط) ایجاد می‌شوند تا ظاهری شبیه به تار مویی که تراشیده شده است را به وجود آورد.

اسکاپ مو

شکل 2 اسکالپ مو

برای ایجاد هر نقطه، زخم کوچکی در پوست ایجاد می‌شود. به مرور این زخم‌ها ترمیم می‌شوند و دلمه یا کراستی روی زخم ایجاد می‌شود. با از بین رفتن و کنده شدن این دلمه‌ها، بخشی از پیگمنت (رنگدانه) تزریق شده خارج می‌شود. علاوه بر این، سیستم ایمنی بدن نیز شروع به مبارزه با پیگمنت‌ها می‌کند که باعث کوچک‌تر شدن آن‌ها می‌شود. در نتیجه‌ این فرایند، ممکن است کمرنگ‌تر شدن نقطه‌های ایجاد شده اتفاق بیافتد. به همین دلیل است که برای اجرای کامل اسکالپ سر با رنگ و فرم دلخواه‌تان، ممکن است نیاز باشد این کار را در چند جلسه تکرار کنید. برای این کار ممکن است از رنگ‌های مختلفی استفاده شود که باعث می‌شود پیگمنت‌ها با هم تفاوت داشته باشند و بعضی از آن‌ها برجسته‌تر از بقیه به نظر برسند. در اولین جلسه معمولا از رنگ‌های روشن‌تر استفاده می‌شود و در جلسه بعدی، رنگ‌ها تیره‌تر می‌شوند.

فواید اسکالپ سر چیست؟

  1. قابلیت انجام بر روی نوجوانان و حتی کودکان.
  2. هزینه انجام اسکالپ نسبت به کاشت مو بسیار مناسب است.
  3. اسکالپ با دستگاه‌های پزشکی انجام می‌شود و کاملا بهداشتی است.
  4. احتمال اشتباه کم و ناچیز است.
  5. رنگدانه‌های مورد استفاده در اسکالپ گیاهی و کاملا طبیعی می‌باشد.
  6. برای بانوان و آقایان قابل انجام می‌باشد.
  7. دوره نقاهت ندارد و بلافاصله به کارهای روزمره برمی‌گردید.
  8. برای انجام اسکالپ لازم نیست که موها تراشیده شود.
  9. ظاهری بسیار طبیعی و غیرقابل تشخیص
  10. یک روش کاملا برگشت‌پذیر است. یعنی درصورت پشیمان شدن خیالتان راحت است که پس از چند ماه اثرات آن کم یا محو می‌شود.
  11. عوارض بسیار محدود و ناچیز.

معایب اسکالپ سر چیست؟

  • با قرار گرفتن در زیر نورخورشید، کم‌کم رنگدانه‌ها کمرنگ می‌شود و از زیبایی روز نخست کاسته می‌شود. اکثر اشخاص با این عارضه مشکل دارند اما با مراجعه دوباره می‌توان به درمان دوباره و ترمیم پرداخت.
  • امکان دارد موی سر شما نسبت به برخی از شامپوها حساس شود و فرآیند کمرنگ شدن سرعت گیرد.

این شیوه در دو حالت کاربرد خود را نشان خواهد داد:

  1. حالت نخست این است که موهای موجود شخص کوتاه باشد. در نتیجه شخص باید موهای خود را بتراشد و بعد جاهای خالی با میکروپیگمنتیشن پر خواهد شد.
  2. حالت دوم حالتی است که موهای شخص بلند باشد به طوری که پس از اسکالپ سر کف سر پیدا نیست و موها پرتر به نظر می‌رسد. در واقع موها روی سر پخش می‌شود تا وضعیت طبیعی داشته باشد.

هدف اسکالپ سر چیست؟

مقصود این شیوه ایجاد خطوط مویی شکل بر روی پوست سر نیست. این شیوه را با میکروبلیدینگ ابرو اشتباه نگیرید.
در واقع هدف این شیوه، ایجاد نقاط بسیار کوچک در سایه‌های مختلف سیاه رنگ است. در این شیوه سایه‌ای بر روی پوست سر ایجاد می‌شود که از این روش برای ایجاد ظاهری شبیه موی طبیعی بر روی سر استفاده شود.
افراد متخصص در انجام اسکالپ این شیوه را به گونه‌ای انجام می‌دهند که این نقاط مثل فولیکول طبیعی مو به نظر برسند و بسیار طبیعی به نظر برسد.

اسکالپ سر برای چه کسانی توصیه می‌شود؟

  1. همه افرادی که موی کم‌پشتی دارند.
  2. افرادی که نمی‌خواهند کاشت مو انجام دهند.
  3. افرادی که به علت بانک موی ضعیف، کاندید مناسب کاشت مو نیستند. در این افراد با استفاده از هنر اسکالپ حالت موهای شیو شده یا تیغ زده روی سر ایجاد می‌شود (مانند نمای ته‌ریش).
  4. افرادی که ریزش موی سکه‌ای یا آلوپسی توتالیس دارند.
  5. زنان و مردان با موهای نازک و کم‌پشت. با ایجاد الگوی ساقه مو در نواحی کم‌پشت و ایجاد سایه در پس‌زمینه موها روی پوست سر، موهای این افراد بسیار پُرپشت‌تر از قبل به نظر خواهد رسید.
  6. افرادی که پس از کاشت مو، هنوز موهایشان نامنظم و کم‌پشت است.
  7. استتار اسکارهای روی پوست سر در افرادی که دچار اسکار شکستگی سر، بخیه و یا سوختگی شده‌اند. اسکارها می‌توانند در اثر جای برداشت نوار در روش کاشت موی نواری FUT یا خالی شدن بانک موی پشت سر در روش برداشت تار به تار FUE، ایجاد شده باشند.
  8. گاهی برای محو کردن خال‌های مادرزادی در پوست سر از روش میکروپیگمنتیشن اسکالپ استفاده می‌کنند.
  9. خانم‌هایی که در اثر محکم بستن موها دچار کاهش موی دائمی در دو طرف سر شده‌اند.
  10. ریزش موی پس از شیمی‌درمانی.

پس از انجام اسکالپ سر

شکل 3 پس از انجام اسکالپ سر

آیا این روش دردناک است؟

معمولا در ابتدای انجام این فرایند، درد و سوزش و ناراحتی را ممکن است تجربه کنند ولی در کلینیک هور در آغاز پزشک با تزریق‌های ظریف ناحیه را کاملا بی‌حس می‌کند و فرد در طول مدت دردی را احساس نمی‌کند و حتی می‌تواند از گوشی موبایل خود استفاده کند.

اسکالپ سر چقدر طول می‌کشد؟

اجرای این فرایند حدود سه تا پنج ساعت در جلسه اول طول می‌کشد. جلسات بعدی مدت زمان کوتاه‌تری دارد.

مراقبت‌های پس از اسکالپ

در اولین روزهای بعد از اسکالپ، باید از انجام فعالیت‌هایی که باعث عرق کردن‌تان می‌شود خودداری کنید. برای اخذ بهترین نتیجه لازم است تا سه روز از استحمام و شستن سر خودداری نمایید. بعد از گذشت 3 روز برای شستن موها و سر خود از شامپو بچه باید استفاده شود. از محلول ماینوکسیدیل نیز در این دوره سه روزه استفاده نکنید. بهتر است تا حد امکان در روزهای اول سر شما در معرض تابش مستقیم نور خورشید نباشد و شانه کردن موها به ملایمت و با فاصله از کف سر انجام گیرد. بعد از چهار روز مردان می‌توانند پوست سر خود را شیو کنند ولی نباید روی قسمت‌هایی از سر که زخم‌ها دلمه بسته را دستکاری کنند.

مراقبت‌های پس از اسکالپ

شکل 4 مراقبت‌های پس از اسکالپ

دوره نقاهت اسکالپ سر چقدر است؟

قرمزی و سوزش مختصر بعد از اسکالپ سر ممکن است یک تا دو روز بعد از انجام فرایند، طول بکشد. اصولا اسکالپ سر، روندی سریع دارد و حتی همان روز می‌توانید به فعالیت روزانه خود ادامه دهید.

عوارض اسکالپ

همانند دیگر عمل‌های زیبای ممکن است فردی که عمل اسکالپ سر انجام دهد دچار یکسری عوارض بشود که در صورت انتخاب پزشک ماهر و کلینیک معتبر دچار مشکل نخواهد شد. برخی از عوارض رایج اسکالپ عبارتند از:

  • واکنش‌های آلرژیک به رنگ‌های حاوی نیکل
  • ایجاد نمای غیرطبیعی به دلیل انجام تاتوی سر به جای انجام اسکالپ و یا در صورت عدم رعایت سایز مناسب نقاط
  • تراکم مناسب نقاط و نیز فشار و عمق نامناسب در اثر بی‌تجربگی پزشک
  • پخش شدن رنگ
  • کمرنگ شدن یا تغییر رنگ نقاط

عوارض معمول اسکالپ شامل؛ خارش، پوسته‌پوسته شدن یا شوره سر و قرمزی کف سر است که پس از چند روز همه آن‌ها به‌ طور کامل برطرف می‌شود. خوشبختانه عوارض بلند مدت یا عوارض نگران‌کننده‌ای برای این روش گزارش نشده و این یکی از دلایل محبوبیت روز افزون و افزایش متقاضیان میکرواسکالپ به حساب می‌آید.

نتایج اسکالپ سر چقدر واقعی و طبیعی است؟

این که نتایج اسکالپ سر چقدر واقعی و طبیعی باشد به روش کار فردی که این کار را برایتان انجام داده است بستگی دارد. مهارت و تجربه در این کار بسیار مهم است. به همین دلیل قبل از این که یک متخصص را برای این کار انتخاب کنید حتما تحقیق کنید. نمونه کارهای قبلی را ببینید و با دید باز تصمیم بگیرید.

همیشه این احتمال وجود دارد که نتیجه کار، راضی‌کننده نباشد. به خصوص اگر بهترین گزینه برای برای انجام میکروپیگمنتیشن اسکالپ را انتخاب نکرده باشید.

ماندگاری نتایج اسکالپ

روش اسکالپ مانند تتو نیست و یک روش دائمی محسوب نمی‌شود. دلیل این امر این است که پیگمنت‌ها یا همان رنگدانه‌های مخصوص اسکالپ در عمق بسیار کمی تزریق می‌شوند و پس از مدتی از بین می‌روند و این یک مزیت محسوب می‌شود، چرا که به هر دلیلی اگر در آینده از نتیجه رضایت نداشتید یا تصمیم گرفتید روش دیگری را امتحان کنید می‌دانید که نتایج اسکالپ موقتی است و مانند تاتو نیست که تا آخر عمر مجبور به داشتن آن باشید.‌ البته در صورت رضایت داشتن از نتیجه، این روش قابل ترمیم است و تا هر زمانی که بخواهید می‌توانید مناطقی که کمرنگ شده را مجددا ترمیم کنید و از مزایای ظاهری آن بهره ببرید. طبق تجربه ما، حداقل مدت زمان ماندگاری اسکالپ 4 تا 6 ماه است ولی در بسیاری از موارد نتایج حاصل از اسکالپ سر حدود ۴ تا شش سال باقی می‌ماند. بعد از این مدت، برای پررنگ‌تر کردن و ترمیم، افراد می‌توانند این روند را تکرار کنند.

تفاوت ماندگاری تاتو و اسکالپ

شکل 5 تفاوت ماندگاری تاتو و اسکالپ

عوامل موثر بر مدت ماندگاری اسکالپ

  1. کیفیت پیگمنت‌های (رنگدانه‌های) بکار رفته
  2. جنس پوست سر و میزان خشکی آن
  3. عوامل محیطی مختلف مانند نور مستقیم یا آلودگی
  4. عمق نفوذ رنگدانه‌ها
  5. انجام دادن یا ندادن مراقبت‌هایی که در چند روز بعد از انجام اسکالپ مهم هستد.
  6. میزان تعریق پوست سر
  7. تکنیک مورد استفاده
  8. مهارت و تجربه پیگمنتر (تکنسینی که به انجام اسکالپ می‌پردازد.)

اسکالپ اسپرت (SPORT) چیست؟

اسکالپ اسپرت یکی از انواع روش‌ها است که فرد موهای خود را کاملا می‌تراشد و پیگمنت‌های قرار داده شده روی سر مانند موهای تراشیده به نظر می‌رسد و تصور می‌کنید فرد موهای خود را با ماشین اصلاح کوتاه کرده است. این روش عموما برای آقایان کاربرد دارد و این روزها به روشی بسیار پر طرفدار تبدیل گشته و البته انجام درست آن نیاز به تجربه زیادی دارد.

اسکالپ اسپرت

شکل 6 اسکالپ اسپرت

اسکالپ به عنوان جایگزین کاشت مو

اسکالپ می‌تواند جایگزین کاشت مو، برای افراد زیر باشد:

1- زنانی که کم‌پشتی موهای آن‌ها حاصل از نازک‌‌‌‌‌شدن ضخامت موهاست. به دلیل وجود احتمال آسیب به موهای موجود، در این افراد امکان کاشت مو وجود ندارد. برای این افراد به راحتی می‌توان با انجام اسکالپ وضعیت موها را بسیار پرپشت نشان داد.

2- زنانی هستند که ریزش مو هم جلوی سر را در برگرفته و هم پشت سر و ناحیه بانک مو را در این افراد نیز امکان کاشت مو وجود ندارد و اسکالپ می‌تواند جایگزین بسیار خوبی برای کاشت مو باشد.

3- مردانی که طاسی بسیار گسترده داشته و بانک موی بسیار ضعیفی دارند، اسکالپ در این افراد با هدف ایجاد ظاهر موهای تراشیده در کل سر انجام می‌پذیرد، البته باید در نظر داشت که این افراد باید همیشه موهای پس سر خود را نیز به حالت تیغ زده نگه دارند تا تفاوتی بین ناحیه اسکالپ و بانک موی پشت سر ایجاد نشود.

4- مردان جوانی که فعلا قصد انجام کاشت مو ندارند و یا این که فاصله بیش از ۳ میلی‌متر بین موها ایجاد نشده و تنها کاهش قطر موها باعث ایجاد ظاهر کم‌پشت در ناحیه موهای سر شده است. البته باید در نظر داشت در این موارد استفاده از اسکالپ نیاز به انجام کاشت مو را از بین نمی‌برد و هدف اسکالپ در این افراد باید عقب انداختن زمان عمل انجام کاشت موی طبیعی باشد.

در واقع اسکالپ در زنان با موهای کم‌پشت می‌تواند بدون کاشت مو انجام شود ولی در مردان جوان باید با هدف انجام کاشت مو در آینده انجام شود.

اسکالپ به عنوان مکمل کاشت مو

در افرادی که کاشت مو انجام داده‌اند اسکالپ با دو هدف انجام می‌شود:

  • اول این که در برخی از افراد به دلیل محدودیت تعداد موها و یا موهای ظریف و نازک بانک مو نتایج کاشت مو چندان پر به نظر نمی‌رسد لذا انجام اسکالپ می‌تواند در پرتر یا متراکم‌تر به نظر رسیدن موها بعد از کاشت مو موثر باشد.
  • مورد دوم این که در برخی از موارد کاشت مو که اسکار جای برداشت نوار باقی‌مانده و یا کم‌‌‌‌‌‌‌پشت شدن ناحیه بانک موی پشت سر در اثر برداشت زیاد موها به روش برداشت تار به تار از این ناحیه می‌توان، برای استتار یا پوشش جای بخیه یا کم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌پشتی ناحیه بانک مو از روش اسکالپ استفاده کرد.

تفاوت اسکالپ و تاتو

گاهی از اسکالپ میکروپیگمنتیشن با نام تاتوی سر یا هاشور سر نام می‌برند که در واقع غلطی رایج است و این سوءتفاهم را ایجاد می‌نماید که اسکالپ و تاتو مشابه هستند. ممکن است در برخی از جزئیات تشابهاتی بین اسکالپ و تاتو وجود داشته باشد اما اصلی‌ترین تفاوت‌های اسکالپ و تاتو به قرار زیر است:

۱- عمق نفوذ رنگ: در تاتو رنگ در لایه عمقی درم پوست تزریق می‌شود لذا امکان آسیب به پیازهای مو وجود دارد اما در اسکالپ رنگ تنها تا لایه سطحی درم (لایه پاپیلاری) نفوذ می‌نماید که به دلیل عدم وجود پیازهای مو در این لایه امکان آسیب به آن‌ها در اسکالپ وجود ندارد.

۲- نوع رنگ: رنگ‌های قابل استفاده در اسکالپ برخلاف تاتو در بیشتر مواقع رنگ‌های ارگانیک (طبیعی) با ذرات ریزتر و اکثرا از نوع آب‌دوست می‌باشند، مجموع این خواص باعث می‌شود تا کار با اسکالپ تحت کنترل کامل پزشک بوده و عوارض بسیار کمتری نسبت به تاتو داشته باشد.

۳- دستگاه و سوزن: قطر و طول نوک سوزن کارتریج اسکالپ بسیار کمتر از سوزن‌های تاتو می‌باشد، همچنین دستگاه‌های مخصوص اسکالپ قابل استریل هستند و با لرزش کمتر و دقت بیشتر کار می‌کنند.

انواع رنگ در اسکالپ میکروپیگمنتیشن

به صورت کلی در اسکالپ دو نوع رنگ استفاده می‌شود:

  1. جوهر (Ink): جوهر پایه کربن داشته و ذرات (پارتیکل) ریزتری دارد و با محلول‌های خاص جهت تطابق با رنگ پوست و مو رقیق می‌شود. جوهر نسبت به اشعه فرابنفش (UV) مقاوم‌تر می‌باشد. برخی از پزشکان از جوهر تحت عنوان رنگ گیاهی یا ارگانیک نیز نام می‌برند.
  2. رنگدانه (Pigment): پیگمنت‌ها پایه اکسیدها و نمک‌های فلزات مختلف را دارند لذا تنوع رنگ بسیار بیشتری برای ایجاد درجات (Tone) متفاوت رنگ دارند. البته پایداری آن‌ها کمتر بوده و در طول زمان تغییرات بیشتری را متحمل می‌شوند.

انواع دیگر تقسیم‌بندی رنگ‌های مورد استفاده در اسکالپ به قرار زیر است:

  • رنگ‌های ارگانیک و غیرارگانیک: در واقع نام دیگری برای همان تقسیم‌بندی رنگ‌های پایه کربن (جوهر) و پایه اکسید، کرومیت و سولفات فلزات (رنگدانه) است.
  • رنگ‌های دائمی و موقتی: این صفات به سایز ذرات (پارتیکل) رنگ‌ها، عمق کاشت رنگ در پوست و سطح تاثیر فعالیت ماکروفاژهای پوست روی آن‌ها بستگی دارد.
  • رنگ‌های آب‌دوست و آب‌گریز: برای اسکالپ بیشتر از رنگ‌های آب‌دوست (Hydrophilic) استفاده می‌شود و از رنگ‌های آب‌‌‌‌‌‌‌‌‌گریز (Hydrophobic) بیشتر در میکاپ‌های ماندگار بهره می‌برند.

آیا اسکالپ منجر به سرطان می‌شود و یا برای سلامتی مضر است؟

هیچ شواهدی برای ارتباط اسکالپ و سرطان وجود ندارد. در صورت انجام اسکالپ توسط متخصص با تجربه حتی امکان نفوذ رنگ به سطوحی که باعث پخش رنگ در بدن یا تجمع در غدد لنفاوی شود نیز وجود ندارد.

آیا در آرایشگاه‌ها و توسط فرد تاتوکار نیز می‌توان اسکالپ انجام داد؟

در صورتی که فرد تاتوکار دوره‌های تخصصی اسکالپ را گذرانده باشد و ترجیحا تحت نظارت یک پزشک، انجام اسکالپ توسط وی بلامانع است، اما با توجه به مواردی که در بالا ذکر شد بهتر است اسکالپ در یک کلینیک تخصصی با رعایت شرایط استریل و توسط یک پزشک متخصص که خود دوره‌های پزشکی تخصصی علمی و عملی اسکالپ را گذرانده باشد انجام پذیرد.

هزینه اسکالپ

این که هزینه نهایی اسکالپ چگونه محاسبه می‌شود، عمدتا به سه عامل زیر بستگی دارد:

  • روش مورد استفاده
  • مواد و دستگاه‌های مورد استفاده
  • میزان خالی بودن سر یا همان وسعت ناحیه ریزش

در دو مورد اول همانطور که قبلا هم توضیح داده شد، کلینیک تخصصی پوست و کاشت موی هور یک مرکز کاملا تخصصی در زمینه اسکالپ می‌باشد که تمام فعالیت‌های مربوطه توسط متخصصین با تجربه این مرکز انجام می‌گیرد. بنابراین همواره از جدیدترین و بروزترین روش‌های دنیا جهت دستیابی به بهترین نتیجه استفاده می‌شود. هر چه وسعت بیشتری از سر خالی باشد، زمان انجام اسکالپ نیز بیشتر می‌شود و به همین نسبت هزینه نیز افزایش می‌یابد. از طرفی در صورت عدم استفاده از دستگاه‌ها و رنگدانه‌های مرغوب هزینه نهایی کمتر می‌شود. بنابراین لازم است مراجعه کننده‌گان در انتخاب مرکز میکروپیگمنتیش اسکالپ نهایت دقت و توجه را بکار بگیرند.

لطفا از عکس‌های قبل و بعد بیماران در گالری عکس دیدن فرمایید.

آدرس:اصفهان- خ چهار باغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)

تلفن :03116662224



تعداد بازدید از این مطلب: 2987
لطفا از عکس‌های قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)

تلفن :03136662224

۰ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *