اگر شما یک مرد بالغ هستید و در بستگان مرد نزدیک خود یک الگوی ریزش مو وجود دارد احتمالا می خواهید بدانید که :

-آیا من نیز موهایم را از دست می دهم ؟
-اگر چنین است ، به احتمال زیاد چه هنگام ریزش موهایم شروع می شود ؟
- من چه الگوی ریزش مویی می توانم داشته باشم ؟

شما در پرسیدن این سوال ها به این گونه توجیه می شوید که ریزش موی الگوی مردانه ، شکل مردانه ای از ریزش موی آلوپسی آندروژنتیک است که در افرادی که به صورت ژنتیکی مستعدند رخ می دهد و استعداد ژنتیکی ارثی است .

واقعیت این است که از دست دادن مو با الگوی مردانه دارای یک اساس ژنتیکی است اما با این حال به این معنی نیست که :
1- هر عضو مرد از خانواده شما ریزش مو را تجربه کند
2- الگوی ریزش مو یک الگوی یکسان را در همه اعضای مرد خانواده دنبال کند

3- ریزش مو در حدود همان زمان که در یک فرد رخ داده در تمام اعضای مرد خانواده هم رخ دهد.
اگر تحقیقات موارد زیر را مشخص کنند درجه بالاتری از پیش بینی ریزش مو در آینده ممکن خواهد بود:
1-ژن یا ژن های خاص مرتبط با ریزش موی آندروژنتیک
2-مکانیسم های اپی ژنتیک که بیان ژن را تنظیم می کنند

اپی ژنتیک یک زمینه تحقیقاتی به سرعت در حال توسعه است که به دنبال شناسایی مکانیسم های غیر ژنتیکی (مانند پروتئین های تنظیم کننده و مولکول های اسید ریبونوکلئیک (RNA)) که باعث روشن و خاموش شدن ژن ها می شود ، می باشد. اگرچه زمان و الگوی ریزش مو را نمی توان با دقت و صحت بالا برای هر فرد پیش بینی کرد اما احتمالاتی که به خوبی مستند شده اند هم وجود دارد . یک پزشک متخصص کاشت مو الگوی ریزش مو را در بیمارانی که شامل این احتمالات در ارزیابی مو خواهند شد را بررسی کرده است .
یک احتمال این است که به خاطر حداقل زمینه ژنتیکی یا تجربه و یا نداشتن الگوی ریزش مو احتمال ریزش مو نسبتاً کم است . اما اگر الگوی ریزش مو در خانواده شما وجود داشته باشد و شما هیچ گونه ریزش مویی تا سن 60 سالگی تجربه نکرده باشید به احتمال زیاد مبتلا به ریزش نخواهید شد
طبقه بندی الگوی مردانه ریزش مو در 7 طبقه با برخی از زیر مجموعه ها انجام شده .1000مرد بالغ مبتلا به ریزش مو مورد مطالعه قرار گرفتند و با توجه به نوع الگوی ریزش موی آن ها و اینکه در چه سنی ریزش مو رخ داده طبقه بندی شدند . برخی از یافته ها :
-همه الگوهای ریزش موی مردان تمایل به بروز بیشتر با افزایش سن دارند .

- نوع I و نوع II ، الگوهای با بالاترین میزان بروز در مردان بین سنین 14 تا 40 سال است . نوع I حداقل ریزش مو از خط موی پیشانی در نزدیکی شقیقه می باشد و نوع II در اصل یک پیشرفت از نوع I است . پرسشی که یک پزشک متخصص پیوند مو خواهد داشت این است که : آیا این الگو نوع I یا II آغاز یا پایان از دست دادن موهای شما است ؟ آیا ریزش موی شما پیشرفت می کند ، و اگر چنین است ، با چه سرعتی پیشرفت می کند ؟ چه توصیه هایی باید درمورد ترمیم مو داده شود ؟ سابقه خانوادگی الگوی ریزش مو ممکن است در تخمین زدن احتمالات برای ریزش موها در آینده مفید باشد اما نمی توان با تکیه بر آن ها با دقت کامل پیش بینی کرد .
- الگوی نوع III بیشتر در مردان با سن بالا رایج است . این الگو به همراه ریزش مو از پیشانی ( انواع IV و V ) با افزایش سن شایع تر است .
-نوع VII الگوی شدید تری از ریزش مو است که در مردان زیر 30 سال به هیچ وجه اتفاق نمی افتد و در مردان با سن بیشتر از 60 سال متداول تر است .

مطالعات دیگر درصدهای مختلف از الگوهای ریزش مو بر حسب سن را پیدا کرده اند اما روند کلی الگوهای ریزش مو توسط سن شبیه به مطالب گفته شده است .

الگوی زنانه ریزش مو
الگوهای ریزش مو به علت ریزش موی آندروژنتیک ، در مقایسه با این الگوها در مردان تمایل به آشکار بودن کمتر دارند . ریزش مو با علت های دیگر نسبت به ریزش مو آندروژنتیک در زنان شایع تر هستند اما اغلب کاملاً شبیه ریزش مو با علت آندروژنتیک هستند . ریزش مو در یک زن حتی زمانی که یک سابقه خانوادگی از آندروژنتیک وجود داشته باشد هرگز نباید با علت ریزش موی آندروژنتیک فرض شود . معاینه و تشخیص توسط یک متخصص قبل از انجام ترمیم مو ضروری است ،

سه فرم کلی از الگوی ریزش موی زنان عبارتند از :
1- یک الگوی درخت کریسمس از ریزش موی منتشر شده ، با پایه درخت در خط مو و نوک درخت در مرکز پوست سر که برای اولین بار در سال1990 شرح داده شده و از آن زمان ، الگوی درخت کریسمس به عنوان الگوی غالب انتشار برای ریزش مو در زنان شناخته شده است .
2- انتشار ریزش موی نشان داده شده در طبقه بندی لودویک . برخی مطالعات نشان داده اند که انتشار تنک شدن مو تا حدی توسط اکثریت زنان قبل از یائسگی و اکثریت بیشتری از زنان یائسه تجربه شده است .تعیین این که آیا ریزش مو پس از یائسگی به علت ریزش موی آندروژنتیک است مشکل می باشد زیرا ممکن است ریزش مو به خاطر پیری در زنان مسن رخ دهد.
3- ریزش مویی که ، در برخی از درجات ، شبیه به الگوی مردانه ریزش مو نوع I تا VII است . الگوی ریزش موی زنان به ندرت به شدت انواع VI و VII پیشرفت می کند . مطالعات نشان داده اند که یک ریزش خفیف طبق نوع II از خط مو توسط بسیاری از زنان در دوران بزرگسالی تجربه می شود اما ریزش در زنان نسبت به مردان کمتر مشخص است و ممکن است از توجه دور بماند مگر اینکه ریزش مو پیشرفت کند .پیشرفت به نوع VI در سن 50 تا 60 سالگی در برخی از زنان مورد مطالعه مشاهده شده است .

ریزش مو با علت آندروژنتیک آلوپسی در تمام سنین پس از بلوغ در زنان رخ می دهد . با این حال ، شروع الگوی ریزش مو در زنان ، به نظر می رسد اغلب در سنین 20 تا30 و 40 تا 50 باشد.



تعداد بازدید از این مطلب: 2760
لطفا از عکس‌های قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)

تلفن :03136662224

۰ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *