کاشت موی طبیعی یا به طور خلاصه كاشت مو یا پیوند مو شامل انتقال قسمتی از موهای پشت سر به قسمت های کم پشت یا طاس جلوى سر و قسمت های خالى ابرو ، صورت و غیره می باشد. در این بخش به ماهیت و مزایا کاشت مو و انجام آن ، عوارض کاشت مو و تاریخچه آن اشاره می گردد.

کاشت مو به زبان ساده :
اگرچه در سال های اخیر علم پزشکی پیشرفت چشمگیری در زمینه درمان های موقت ریزش مو داشته است اما در حال حاضر تنها راه درمان دائمی ریزش مو و بازگشت جلوه موهای از دست رفته افراد طاس یا کم مو استفاده از شیوه پیوند موی طبیعی است. کاشت موی طبیعی یا به طور خلاصه كاشت مو یا پیوند مو شامل انتقال قسمتی از موهای پشت سر به قسمت های کم پشت یا طاس جلوى سر و قسمت های خالى ابرو ، صورت و غیره می باشد.

فولیکول ( ریشه یا پیاز مو ) های پشت سر و بالای گوش ها یا ناحیه دهنده (Donor Area) نسبت به اثرات هورمون های مردانگی (عوامل آندوژنیک ) كه علت اصلی ریزش موهای جلو سر هستند مقاومند این مقاومت بر اساس واکنش موهای موجود در نقاط مختلف سر نسبت به این هورمون ها است بطوریکه موهای موجود در نواحی روی سر، شقیقه ها و ناحیه وسط سر گیرنده های این عوامل را در فولیکول یا پیاز خود دارا بوده و نسبت به عوامل مذکور حساس بوده ، دچار ریزش می شوند ( ریزش آندروژنتیک “ Androgenetic” ) ، در حالیکه موهای پشت سر و دور سر فاقد این گیرنده ها بوده و نسبت به این عوامل مقاوم و در نتیجه دچار ریزش نمی شوند.

این فولیکول ها به هر قسمتی از پوست بدن هم که منتقل شوند این صفت مقاومت را دارا می باشند و با توجه به این که موهای پیوندی از بدن خود فرد تهیه می شود، بدن نیز به این موها واکنشی نشان نمی دهد و احتیاج به نگهداری و مراقبت های درمانی ندارد. این موهای منتقل شده، بافت خارجی تلقی نشده و توسط بدن دفع نمی شوند.


در کاشت موی طبیعی این موها برای جایگزین کردن موهای از بین رفته نواحی دیگر به مناطقی كه كم مو یا طاس است منتقل شده و به شكلی نظم و ترتیب داده می شوند كه باعث ایجاد بیشترین پوشش ممکن و زیباترین جلوه مو در چهره بشوند. موی پیوند شده نه تنها یک موی طبیعی با تمام خصوصیات مربوطه است تا پایان عمر دائمی بوده، رشد می کنند، ریزش ندارند،قابل شستشو، اصلاح و آرایش می باشند، همچنین جنس ، رنگ و حتی تغییرات رنگ آن ها مشابه موهای پشت سر می باشد.

البته باید در نظر داشت که به وسیله هیچ روشی نمی توان موها را به حالت قبل از ریزش بازگرداند چراکه کاشت مو زایش و ایجاد موی جدید نیست و هیچ مویی به سر اضافه نمی گردد و این پروسه فقط شامل جابجا کردن موهای فرد می باشد پس در عمل پیوند مو محدودیت بانک مو (تعداد و تراكم مویی كه قابل برداشت جهت كاشت می باشد) وجود دارد و در وسعت ریزش بالا امکان ایجاد تراکم های زیاد وجود ندارد.دركل پیوند مو به فرد كمك می كند چهره جوانتر و زیباتری داشته باشد اما بسته به بانک موی پشت سرممکن است نتوان تمامی طاسی سر را پوشش داد.

چگونگی انجام و مراحل پیوند مو :
پیوند مو عمل جراحی سرپایی و با بیحسی موضعی بوده که با روش های جدید یك عمل بسیار راحت و بی خطر ، با نتایج قابل پیش بینی و مورد رضایت عموم بیماران می باشد.عمل در اتاق عمل استاندارد پوست و مو انجام می شود كه تجهیزات جراحی آن كامل می باشد . به دلیل ظرافت زیاد عمل و جهت بالا بردن سرعت، این كار توسط یك تیم چند نفره انجام میشود.این عمل 8 تا 12 ساعت طول می كشد و بیمار در این مدت می تواند با بهره گیری از سیستم مولتی مدیا مرکز فیلم ببیند، موسیقی گوش کند ، مکالمه تلفنی داشته باشد و مطالعه کند، همچنین برای خوردن و آشامیدن و صرف نهار ممنوعیتی ندارد.

پس از اتمام جلسه كاشت مو سر بیمار پانسمان شده و مرخص می شود، بیمار یک یا دو روز بعد جهت باز کردن پانسمان مراجعه می كند. از روز دوم تا یک هفته باید مواردی از قبیل عدم ضربه و فشار به ناحیه کاشت، شستشوی مرتب سر با جریان غیر مستقیم آب ، عدم فعالیت و تعریق شدید و غیره را رعایت نمود.موهای كاشته شده در طول یك ماه اول رشد می كنند كه گویای گرفتن پیوندها است سپس تعداد زیادی ازآنها درماه دوم شروع به ریزش میكنند اما ریشه موها زنده می باشد.

موهای جدید ازماه سوم به بعد ظاهر میشوند ، در ابتدا این موها تنک ، نازك و كركی بوده اما به مرور زمان به تعداد و قطر آن ها اضافه شده و موها متراکم و ضخیم می شوند.تاثیر عمل پیوند مو در چهره حدود 9 ماه بعد مشخص می شود و در این زمان تفاوت چهره قبل و بعد از کاشت مو بسیار قابل توجه است.اما همچنان تا یک سال بعد موهای نهفته رشد کرده و به تعداد و تراکم موهای پیوندی می افزایند و لذا نتیجه نهایی عمل كاشت مو پس از 12 ماه قابل ارزیابی می باشد.جهت اطلاع از جزئیات مراحل کاشت مو قبل، بعد و هنگام جراحی به بخش مراحل عمل مراجعه نمایید.

عوارض کاشت مو :
احتمال ایجادعارضه در این عمل بسیارکم می باشد، عوارض احتمالی پیوند مو عبارتند از :
تورم پیشانی و صورت
تشکیل دلمه های کوچک بر روی محل های کاشت

عوارض شدید از جمله درد و سوزش در ناحیه بخیه های پشت سر،خونریزی، باقی ماندن اسکارو عفونت ، بسیار نادر و بیشتر مربوط به تکنیک با جراحی (FUT) می باشد.همچنین اگر تكنیك کاشت درست استفاده نشود، ممكن است موهای مجاور نیز دچار ریزش شوند.البته برای جلوگیری از این عوارض باید در انتخاب پزشک دقت کافی نمود و تنها به توضیحات پزشک و دیدن تصاویر نمونه عمل اکتفا ننمود و حتما بیماران قبلی را از نزدیک دیده و با آنها صحبت نمایید.به خاطر داشته باشید نتایج عمل کاشت موی طبیعی تأثیر بسیار مهم و ماندگاری در چهره شما و در نتیجه در اعتماد به نفس و روابط اجتماعی شما خواهد گذاشت . بنابراین در انتخاب پزشک و مرکز کاشت مو بایستی دقت فراوانی نمایید .

تاریخچه کاشت مو :
در دهه 1820 میلادی تئوری کاشت موی طبیعی با انجام یک طرح پژوهشی در حیوانات آزمایشگاهی به اثبات رسید. کاشت موی طبیعی برای اولین بار در انسان توسط پزشکی ژاپنی به نام دکتر اوکودا (Dr. Okuda) در سال 1939 به انجام رسید وسپس در سال 1959 توسط پزشک آلمانی دکتر اورنتریخ (Dr. Orentreich ) برای اولین بار اثر درمانی کاشت مو جهت رفع ریزش موی مردانه را توصیف کرد و برداشت مو از پشت سر و پیوند آن در مناطق کم مو یا طاس جلوی سر را برای درمان قطعی این نوع ریزش انجام داد.

در ابتدا انتقال موها به صورت دسته دسته ای با تکنیک موسوم به Punch grafting انجام می شود که در این تکنیک به وسیله پانچ تکه های کوچک از ناحیه بدون موی جلوی سر بر می داشتند و با پلاکهای برداشته شده با همان پانچ از پشت سر که شامل قطعات 20 تار مویی بودند جایگزین می شدند.گرچه این عمل کاملاً موفقیت آمیز بود و رشد موهای منتقل شده پس از حدود سه ماه خارق العاده و باور نکردنی بود ولی مشکل عمدۀ آن ، حالت دسته ای بودن موها بود که نمای موی عروسکی و یا مسواک را به سر می داد.در سال های اخیر استفاده از دسته های کوچکتر مو موسوم به میکرو گرافت ( شامل یک یا دو تار مو) ومینی گرافت ( شامل سه تا شش تار مو) سبب نتایج بسیار رضایت بخش وطبیعی شده است.

نتایج حاصل از پیوند موهای اولیه منجر به ناامیدی و بدبینی پزشکان و مراجعین شد، اما پیشرفت دانش پیوند مو نشان داد که می توان بجای برداشت موها با پانچ یک نوار از پشت سر جدا نموده و سپس آن نوار را به قطعات کوچکتری تقسیم نمود و سپس آن نوار را در سوراخ های پانچ شده جلوی سر کاشت این تکنیک که در ابتداMinigrafting نام گرفت شامل قطعه کردن نوار پشت سر به گرافتهای ظریف که شامل حدود 8 تار مو می باشند می شود.

با مشخص شدن این که گرافت های کوچکتر هم توانایی بقا دارند تکنیک Micrografting که شامل گرافت های با 1 تا 3 تار مو می باشد پا به عرصه ظهور گذاشت نتیجه به دست آمده از این روش ها طبیعی تر از استفاده از پلاکهای بزرگ 20 تایی بود ولی باز هم گرافتهای کاشته شده ظاهر کاملا طبیعی نداشتند پس محقیقین به فکر تغییر روش کاشت مو در ناحیه طاس شدند که منجربه ایجاد روش FUT گردید که در آن کاشت مو جلو سر با استفاده از تکنیک Slit Graft یا استفاده از سوزن ها و تیغ های ظریف گردید.

اما باز هم سخت بودن عمل جراحی برای بیمار و مشکلات برداشت نوار پوست از پشت سر و پیشرفت تکنولوژی و ظرافت بیشتر تجهیزات پزشکان را به فکر بازگشت به تکنیک Punch Graft اما این بار با استفاده از وسایل بسیار ظریف تر انداخت به گونه ای که بجای پانچ های چند میلیمتری گرافت هایی با تنها 1 میلیمتر قطر که شامل واحد کامل فولیکولار بود انداخت این تکنیک Follicular unit extraction نام گرفت.

در این متد گرافتها به اندازه واحدهای فولیکولی طبیعی موجود در سر خارج می شوند که این واحدها شامل 1 تا 4 تار مو می باشند این گرافتهای ظریف به نحوی خارج می شوند که جامعیت ساختمان فولیکولی آنها حفظ می شود و در شکافهای بسیار کوچکی که در ناحیه بدون مو با سوزن ایجاد شده کاشته می شوند. این روش طبیعی ترین نتایج را داشته و خط موی ایجاد شده با این روش مشابه خط موی طبیعی می باشد و مانند روش های دیگر نمای عروسکی ندارد.امروزه این تکنیک با نام FIT دقت بیشتر یافته و نتایج بسیار شگفت انگیزی را در کاشت مو رقم می زند.

برای دیدن تصاویر بیشتر به قسمت تصاویر در سایت مراجعه کنید



تعداد بازدید از این مطلب: 5402
لطفا از عکس‌های قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)

تلفن :03136662224

۰ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *