علت این بیماری پوستی هنوز نیز بدرستی معلوم نمی باشد اما احتمال ویروسی بودن این بیماری بیش از دیگر احتمالات مطرح است . این بیماری پوستی بیشتر درسنین جوانی واغلب در فصول خنک سال بروز نموده ودر زنان نیز کمی بیشتر از مردان رخ می دهد . شروع بیماری. گاهی در وسط ضایعه پوسته ریزی معمولاً با بروز یک ضایعه گرد قرمز یا صورتی رنگ در تنه ویا اندامها بوده که این ضایعه حلقوی گشته بطوری که در وسط آن التهاب وقرمزی کمتری نسبت به حاشیه ضایعه وجود دارد یقه مانندی نیز مشاهده می شود . به این ضایعه اولیه ضایعه پیشقراول هم می گویند زیرا مقدمه بروز ضایعات منتشر بعدی می باشد . این ضایعه اولیه معمولاً خارش زیادی نداشته وگاهی حتی قبل از بروز ضایعات منتشر بعدی خودبخود بهبود می یابد . گاهی تعداد این ضایعه نیز می تواند چند عدد باشد .
پس از چند روز تا چند هفته که از بروز این ضایعه گذشت ممکن است ضایعات منتشری بروز کند که شکل آنها نیز شبیه ضایعه پیشقراول بوده با این تفاوت که کوچکتر از آن است وتعداد این ضایعات ثانویه نیز زیاد میباشد . انتشار این ضایعات بیشتر در تنه و ریشه اندامها (بازو وشانه وبالای رانها و کمر) بوده ومعمولاً در محاذات خطوط پوستی ناحیه مذبور بروز می کنند بطوری که در پشت کمر منظره ای بنام منظره درخت کریسمس ایجاد می کند . خارش این ضایعات نیز یا کم بوده ویا اصلاً خارش ندارند . پوسته ریزی مختصری نیز گاهی در وسط این ضایعات قرمز رنگ بروز می-کند . در دوهفته اول بروز این ضایعات ، هرچند روز یکبار تعدادی از ضایعات جدید بروز کرده اما بتدریج بروز ضایعات جدید متوقف شده وپس از چند هفته استقرار بثورات پوستی ، بیماری خود بخود برطرف شده و خوشبختانه آثاری نیز برروی پوست بجا نمی گذارد . البته در موارد نادر ممکن است بیماری بطور مزمن تا مدتی باقی بماند که دراین موارد بهتر است با انجام بیوپسی از صحت تشخیص مطمئن شد.
بیماری پیتیریازیس روزه آ ، خطر سرایت نداشته اما گاهی درموارد استثنائی در یک خانواده دو نفر در یک زمان دچار این بیماری شده اند . بعلت آنکه این بیماری جزء بیماریهای خودبخود خوب شونده است نیاز به درمان زیادی نداشته وتنها می توان با استفاده از نرم کننده ها از خشکی پوست در هنگام بروز بیماری کاست . البته گاهی نیز لازم است که از داروهای استروییدی موضعی جهت کاهش خارش والتهاب پوستی استفاده نمود . در هنگام بروز این بیماری بهتر است از شستشوی زیاد پوست خودداری نمود زیرا با خشک شدن بیش از حد پوست در اثر استحمام مکرر ممکن است خارش بیماری نیز بیشتر شود . صابونهای مورد استفاده در هنگام بروز این بیماری نیز باید از انواعی انتخاب گردد که باعث خشکی بیش از حد پوست نشوند .
بیماری پیتیریازیس روزه آ همیشه به این صورت که گفتیم بروز نمی کند و شرحی که داده شد در مورد نوع کلاسیک این بیماری صادق است اما انواع آتیپیک وغیرکلاسیک این بیماری نیز گاهی دیده می شود که می تواند از لحاظ تشخیصی مشکل ساز شده وبا خیلی از بیماریهای دیگر پوستی اشتباه گردد . در موارد کلاسیک نیز بروز ضایعه پیشقراول می تواند شبیه ضایعات درماتوفیت بدنباشد که در موارد مشکوک باید از آزمایش اسمیرمستقیم قارچ شناسی نیز استفاده نمود . ضایعات ثانویه نیز گاهی با سیفلیس مرحله دوم می تواند اشتباه شود که درموارد مشکوک می توان از تستهای مربوط به بیماری سیفلیس جهت اطمینان تشخیص استفاده نمود .
در موارد آتیپیک بیماری ممکن است ضایعه پیش قراول بروز نموده اما ضایعات ثانویه بروز نکند و یا ممکن است برعکس این حالت نیز اتفاق بیفتد یعنی ضایعات ثانویه بدون بروز ضایعه پیشقراول رخ دهند . یا ممکن است نحوه انتشار ضایعات ثانویه برعکس آنچه که گفته شد باشد یعنی بیشتر در انتهای اندامها بروز کند ویا اینکه شکل این ضایعات با آنچه گفته شد تفاوت داشته باشد . به هر حال با توجه به مطالب گفته شده معلوم می گردد که موارد آتیپیک بیماری می تواند با خیلی از بیماریهای پوستی مانند اگزماها ، بیماریهاى قارچى ، لیكنپلان ، پسوریازیسقطره ای ، اریتم مولتى فرم، سیفلیس و… اشتباه شود که بهتر است دراین موارد دقت بیشتری گردد .
تعداد بازدید از این مطلب: 5021
لطفا از عکسهای قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)
تلفن :03136662224
۰ دیدگاه