این روزها خوابیدن برای خیلیها کار سختی است. کسانی که شاغل یا محصل هستند، معمولاً برای خوابیدن در شب دچار مشکل هستند و راحت خوابشان نمیبرد. اما این بدترین حالت نیست؛ وقتی از خواب بیدار شوید و احساس گوفتگی و خستگی کنید، وضعیت خیلی بدتری را تجربه خواهید کرد.برخیها معتقدند میزان رضایت از خواب به شکل خوابیدن بستگی دارد. اما هیچ شکل ایده آلی برای بدن در حین خوابیدن وجود ندارد. گذشته از این، همه ما در شب چند بار تکان میخوریم و حالت بدنمان را تغییر میدهیم. شاید علم نتواند شکل ایدهآل بدن برای خواب راحتتر را پیدا کند اما میتواند با بررسی وضعیت بدن در خواب، تاثیر کوتاهمدت و بلندمدت آن روی سلامتی را مشخص کند.
اگر بیماری خاصی داشته باشید یا بدنتان در حال ابتلا به یک بیماری جدید باشد، بهتر است کمی به حالت خوابیدنتان توجه کنید. منظور از حالت خوابیدن وضعیتی است که در آن به خواب میروید (که طبیعتاً در طول خواب چندبار تغییر میکند). ما نتیجهی چند بررسی و پژوهش علمی را در این مقاله برایتان جمعآوری کردهایم و به شما خواهیم گفت هر حالت خوابیدن به چه نوع بیماری یا عارضه سلامتی مرتبط است.
خوابیدن به روی شکم
خوابیدن روی شکم به هیچ وجه شکل مناسبی برای استراحت نیست چون در این حالت برای اینکه بتوانید نفس بکشید، باید گردنتان را بچرخانید. همین الزام باعث فشار روی گردن میشود که به مرور زمان دردهاى مزمن را به همراه خواهد داشت. اگر مدت طولانی است که در این حالت میخوابید و استراحت میکنید، تغییرش کمی سخت خواهد بود. اما بخاطر لذت بیشتر از خواب و جلوگیری از مشکلات گردن، بهتر است این عادت را اصلاح کنید.
خوابیدن به روی پهلو
خوابیدن به روی پهلو برای گردن ضرری ندارد اما باعث فشردگی اعصاب بازو و پا میشود. اگر روی پهلو میخوابید و دستتان را هم زیر سر یا بالشتان میگذارید، این معضل جدیتر خواهد شد. این شکل خوابیدن وزن بیشتری را روی قسمت پایین شانه وارد میکند و در نتیجه اعصاب بیشتر تحت فشار قرار میگیرند.اگر روی پهلو میخوابید، نیازی به تغییر شکل خوابیدن ندارید اما متخصصان پیشنهاد میکنند یک کوسن نازک بین پاهایتان بگذارید تا به کمرتان فشار زیادی وارد نشود. اگر علائم فشردگی اعصاب از قبیل درد، گزگز و خواب رفتن را در مچ و کف دست مشاهده کردید، بهتر است موقع خواب از مچ بند استفاده کنیدتا نتوانید دستتان را به سمت داخل خم کنید.
تحقیقات بالینی ارتباط بین خوابیدنروی پهلو و رفلاکس اسید در دستگاه گوارشی را هم نشان دادهاند. خوابیدن روی سمت راست به روی بروز علائم رفلاکس اسید تاثیر بیشتری دارد. برخی معتقدند خوابیدن به روی پهلو به ویژه پهلویی راست باعث می شود که عضله اسفنکتر، که وظیفه دارد مانع از رسیدن اسید معده به مری بشود ، کارش را درست انجام ندهد. بنابراین اگر مشکلات گوارشی دارید، بهتر است بجای پهلوی راست روی پهلوی چپ بخوابید تا در حین استراحت، معده پایینتر از مری قرار بگیرد. اگر قصد دارید شکل خوابیدنتان را طبق این توصیه اصلاح کنید، باید یک نکتهی دیگر را هم بدانید. کسانی که روی پهلوی چپ میخوابند بیشتر از کسانی که روی پهلوی راست میخوابند، کابوس میبینند!
خوابیدن به پشت
اگر با درد گردن و درد کمر مواجه هستید، این بهترین شکل خوابیدن برای شماست. اما خوابیدن به پشت احتمال خر و پف و آپنه (گرفتگی تنفسی موقت) در خواب را بیشتر میکند. هر چقدر خوابیدن به پشت برای دردهای عضلانی خوب است، برای رفلاکس اسید معده بد و تشدیدکننده است. پس اگر در حال حاضر از علائم رفلاکس رنج میبرید، شکل خوابیدنتان را عوض کنید یا شبها کنار تختتان قرص سوزش معده بگذارید.
تعداد بازدید از این مطلب: 3550
لطفا از عکسهای قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)
تلفن :03136662224
۰ دیدگاه