شاید اگر بدانید یک سوم از وزن بالشتان را باکتریها، کرمهای ریز مرده، سلول های مرده پوستی و مانند آن تشکیل می دهند، دیگر به راحتی آن را زیر سرتان نگذارید.اما این یک واقعیت است.

ما اغلب سعی میکنیم ملافه های بستر خواب را زود به زود تعویض کنیم، آنها را خوب بشوییم و ضدعفونی کنیم تا مطمئن باشیم در بستری که میخوابیم خبری از باکتریها نیست. اما شاید این خبر شما را متحیر کند، وقتی بدانید چه قدر باکتری و سلول مرده هر شب زیر سرتان میگذارید و می خوابید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر مریم ملکی به نقل از تبیان، محققین به این نتیجه رسیده اند که بعد از دو سال استفاده انبوهی از سلول های مرده، باکتری و موجودات ریز دیگر در بالش جمع می شوند. در واقع بعد از دو سال، یک سوم وزن بالش را سلولهای مرده پوست، حشرات، کرم های ریز خاکی مرده و باکتری ها تشکیل میدهند.این اطلاعات از بیمارستان های انگلیس جمع آوری شده، جایی که بالش ها به طور منظم شسته میشوند.
اما میزان آلودگی که در بالش ها یافت میشود، تنها نگرانی نیست. محققین به این نتیجه رسیده اند که در مجموع 30 میکروب که مسئول بیماری های جدی هستند نیز در بالش ها انبار میشوند. از جمله این میکروب ها میتوان به عامل بیماریهای آبله مرغان، استافیلوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین (ام.آر.اس.ای)، عفونتها و جذام اشاره کرد.
البته هنوز مشخص نیست که آیا این بالش ها می توانند ناقل بیماری از یک بیمار به بیمار دیگر در بیمارستان باشند یا نه، اما اشک ریختن روی بالش و باز شدن دوخت بالش ها میتوانند چنین انتقالی را تسهیل کنند. شاید برایتان جالب باشد بدانید این اطلاعات با حمایت یک شرکت تولید بالش های پزشکی به نام گابریل ساینتیفیک انجام شده و البته این بالشها هیچ آلودگی را در خود نگه نمی دارند.
میتوان این نتایج را به بالش های خانگی هم تعمیم داد. بحثهای زیادی در مورد این که بالشها حاوی مواد آلرژی زا هستند وجود دارد.پس مراقب بالشی که زیر سرتان میگذارید باشید، شاید منبع بسیاری از بیماری ها همین بالش باشد.

برای جلوگیری از گردن درد از بالش مناسب استفاده کنید
گردن درد ممکن است در نتیجه تصادف یا آسیب دیدگی، مشکلات استخوانی عضلانی و یا حتی وجود تومور بروز کند، اما اغلب اوقات قرار گرفتن در یک وضعیت نامناسب و غیراستاندارد مثل وضعیت غیر صحیح بدن به هنگام خواب میتواند منجر به بروز گردن درد شود.
متخصصان در این باره می گویند که حتی شکل و نوع بالش هم میتواند در بروز درد گردن تاثیر داشته باشند. لذا به منظور جلوگیری از این قبیل دردها در ناحیه گردن، متخصصان توصیه می کنند که اگر سابقه بیماری خاصی ندارید که علت اصلی گردن درد شما باشد، باید مطمئن شوید بالشی که روی آن میخوابید در یک وضعیت ناجور به سر شما فشار نیاورد و یا ارتفاع آن خیلی بلند یا کوتاه نباشد.
متخصصان توصیه میکنند که بالش پر به مراتب بهتر از بالش اسفنجی است، چرا که اغلب بدون این که فشاری به سر و گردن فرد بیاورد و موجب بروز درد شود، متناسب با وضعیت این اعضا تغییر شکل میدهد.
وقتی بالش به تدریج و در نتیجه ی مدتی استفاده صاف شد، باید آن را عوض کنید و از خوابیدن روی چندین بالش که روی هم قرار گرفته اند، خودداری کنید
علاوه بر اینها تشک شما هم میتواند در بروز درد گردن موثر باشد، بنابراین از تشکی استفاده کنید که اندکی سفت باشد و بتواند گردن را در وضعیت مناسبی نگه دارد.همچنین از خوابیدن روی شکم خودداری کرده و سعی کنید که قبل و بعد از خواب اندکی ماهیچه های گردن را ماساژ دهید.

برای پیشگیری از پف چشم از بالش مناسب برای خواب استفاده کنید
پزشکان به خانواده ها توصیه می کنند برای پیشگیری از پف چشم، از بالش مناسب برای خواب استفاده کنید. موقع خواب، مایعات بدن به شکلی پخش میشوند که ممکن است مقداری از این مایعات در اطراف چشم جمع شده و موجب پف کردن چشم ها شوند. با قرار دادن سر بالاتر از سطح بدن، مایعات از اطراف چشم ها دور می شوند و مشکل پف چشم حل میشود.
همچنین، می توان از کمپرس یخ به مدت 15 دقیقه استفاده کرد، چون کمپرس یخ در رفع ورم و پف چشم ها مؤثر است. کمپرس یخ موجب تنگ شدن رگ های خونی می شود و به این ترتیب تورم به وجودآمده را برطرف میکند.

سایر فواید بالش مناسب
بالش خوب و مناسب نه فقط بر کیفیت خواب تاثیر میگذارد، بلکه موجب میشود در هنگام خواب، بدن در شرایط فیزیکی ایده آلی قرار داشته باشد. اگر صبحها با سردرد، گردن درد، بی حسی یا احساس ناراحتی در شانهها و بازوها بیدار میشوید، به احتمال زیاد، مشکل از بالش شماست. هر چند بالش نامناسب، عامل به وجود آورنده هیچ کدام از این دردها نیست، اما به طور حتم در تشدید آنها نقش مؤثری دارد. یک بالش خوب باید هنگام خواب، سر را هم تراز با شانهها نگه دارد، به این معنی که سر نباید به عقب یا جلو خم شده باشد.

نکات لازم برای تهیه بالش مناسب
1- برچسب روی بالش را بخوانید تا بدانید جنس بالش از چیست؟ داخل بالش ممکن است با پلی استر، ابر، پر مرغابی و یا ترکیبی از پر مرغ و مرغابی پر شده باشد. پر معمولا گران تر است، نرم تر است و به راحتی قالب سر و بدن شما را به خود میگیرد. پلی استر ارزان تر است، بالش راحتی است، البته به کیفیتش بستگی دارد، اما به نرمی و انعطاف پذیری پر نخواهد بود.
2- مقدار پر شدن بالش را بررسی کنید. هر چه بیشتر پر شده باشد، سفت تر خواهد بود.
3- اگر بر روی شکم تان می خوابید یا به اطراف غلت میزنید، یک بالش نرم انتخاب کنید. این کار کمک میکند تا سر به عقب خم نشود و از فشار به گردن جلوگیری میکند. شما حتی می توانید از بالش استفاده نکنید.
4- اگر به پشت می خوابید، برای راحتی بیشتر یک بالش معمولی انتخاب کنید.
5- اگر به پهلو می خوابید، برای بهترین کمک به گردن تان، بالش سفتی را انتخاب کنید.
6- برای روبالشی تان از پارچه ای استفاده کنید که منافذی داشته باشد و نرم باشد و برای تنفس نیز مناسب باشد.
7- دقت کنید که درزهای بالش کاملا دوخته شده باشد.
8- اگر شما به مواد خاصی در داخل بالش ها حساسیت دارید، حتما به برچسب محرک آلرژی در روی بالش دقت کنید. امروزه اکثر کارخانه داران، بالش ها را بدون حساسیت یا آلرژی می سازند.
9- اگر آلرژی دارید، کاور یا پوششی برای بالش بگیرید که زیپ دار باشد و از ورود گرد و غبار به دهان شخص موقع خواب جلوگیری کند.



تعداد بازدید از این مطلب: 4216
لطفا از عکس‌های قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)

تلفن :03136662224

۰ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *