رنگ مو : چرا موهای شما بور ، قهوه ای ، قرمز ، سیاه است و چرا آنها به سفید و خاکستری تغییر رنگ می دهند ؟
رنگ موی شما تا حد زیادی توسط ژن هایی که به شما از پدر و مادر و اجدادتان به ارث رسیده تعیین می شود . چند مورد استثناء وجود دارد که با بیماری یا ناهنجاری مادرزادی همراه است و موجب تغییر در رنگ مو می شود .آگاهی از اینکه رنگ مو تحت کنترل ژنتیکی است تنها آغاز داستان رنگ مو می باشد .دانشمندان هنوز مشغول کشف ژن ها و مولکول های تنظیمی هستند که سیگنال هایی را به فولیکول های مو ارسال می کنند تا رنگ خاصی را تولید کنند

برخی از مکانیسم های مولکولی مشابه در کنترلی ژنتیکی رنگ پوست نقش دارند .بنابراین پیدا کردن افرادی با موهای بور و پوست سفید و افرادی با موهای سیاه با پوست تیره تعجب آور نیست . تمام رنگ موها با گذر زمان رنگیزه های خودشان را از دست می دهند و با بالا رفتن سن سفید و خاکستری می شود .ملانوسیت در پوست تحت اشکال دیگری از کنترل نیز هست .کراتینوسیت ها ، سلولهای سختی هستند که لایه خارجی پوست و فیبر های مو را تشکیل می دهند و عوامل بیوشیمیایی تنظیم کننده رشد ملانوسیت و تولید ملانوسیت را تولید می کنند.

در فولیکول مو ، ملانوسیت ها در نزدیکی پایه فولیکول یعنی جایی که موی جدید در آغاز مرحله آناژن ( رشد ) از چرخه رشد مو تشکیل می شود قرار دارند.ملانوسیت ها در پایه فولیکول مو سیگنال هایی را دریافت می کنند که شروع تولید ملانین را به آنها مخابره می کند .ملانوسیت ، ملانین را تنها در طول فاز آناژن سنتز می کند . سنتز ملانین در طول فازهای کاتاژن ( ریختن ) و تلوژن ( استراحت ) از چرخه رشد مو انجام نمی گیرد.ملانین که توسط ملانوسیت ها سنتز می شود مویی که به تازگی شکل می گیرد را در مراحل اولیه شکل گیری رنگ نمی کند . ناحیه نوک موی تازه شکل گرفته به طور کامل بی رنگ است .

زمانی که ساقه مو شروع به رشد در فولیکول کرد، رنگدانه ها وارد قشر ساقه مو می شود .زمانی که ملانوسیت شروع به غیر فعال شدن می کند ، موهایی که به تازگی شکل می گیرند به خاطر کاهش سنتز ملانین خاکستری رنگ می شوند . عدم فعالیت کامل ملانوسیت موجب سفید شدن موها به خاطر نبود رنگ در ساقه مو می شود علت غیر فعال شدن فولیکول ها با افزایش سن همچنان مشخص نیست دانشمندان به دنبال مشخص کردن ژن های خاص درگیر در رنگ مو و مکانیسم های سیگنال دهی مولکولی هستند که توسط آن ژن ها و مولکول های تنظیمی با ملانوسیت های فولیکول مو ارتباط برقرار می کنند.



تعداد بازدید از این مطلب: 4049
لطفا از عکس‌های قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)

تلفن :03136662224
دسته‌ها: ریزش مو

۰ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *