- تکنیک های پیوند مو
در ادامه تکنیک های نسبتا رایج پیوندموی طبیعی به صورت اجمالی شرح داده می شوند، جهت بررسی مقایسه ای روش های رایج می توانید به بخش مقایسه روش ها مراجعه نمایید:
پروسه کاشت موی طبیعی به دو مرحله اصلی برداشت و کاشت تقسیم می شود:
1. برداشتن گرافتها (فولیکول های مو) از پشت سر :
به دو روش اصلیFUT و FIT(FUE)انجام می شود.

: Follicular unit transplantation) FUT)
این متد شامل برداشت یک نوار کامل از پوست پشت سر به طول تقریبا 25 سانتیمتر و عرض 2 سانتیمتر توسط یک جراحی و سپس بخیه دو لبه پوست به یکدیگر می باشد. جراحی به صورت سرپایی می باشد اما به دلیل ریسک بالای عفونتدر این شیوه به دلیل نفوذ به لایه های عمیق پوستاین عملحتما باید در یک اتاق عمل مجهز با رعایت کامل شرایط استریل انجام شود و از انجام جراحی در مطب یا کلینیک های کوچک اکیدا باید پرهیز شود. جراحی با بیحسی موضعی انجام گرفته و بیمار کاملا هوشیارمی باشد که به همین دلیل ممکن است از داروهای ضد اضطراب، آرامبخش و یا خواب آور استفاده شود.
نوار برداشته شده سپس توسط تکنیسین ها با استفاده از تیغ بیستوری مرتبا به قطعات کوچکتری تقسیم شده تا نهایتا به واحد های فولیکولار (Follicular Unit)که به آنها گرافت گفته می شود و هریک شامل یک تا چهار تار مو همراه با پیاز موها، مقداری بافت پیوندی ، غدد سباسه ، عضله ارکتور پیلای ، شبکه عروقی-عصبی هستند تقسیم می گردند.

به دلیل اینکه در این روشپوست مکررا توسط تیغ بریده می شود و امکان آسیب به هر یک از اجزا گرافت ها که وجود همگی آن ها برای رشد مو الزامی است وجود دارد ، باید دقت داشت که کمترین آسیب ممکن به گرافت ها در حین برداشت نوار و قطعه قطعه کردن آن وارد شود تا گرافت های موی برداشت شده پس از کاشت با درصد بالایی رشد نمایند، برای جلوگیری از آسیب های حین قطعه قطعه کردن گرافت ها می توان به جای بزرگنماهای معمول از میکروسکوپ و یا لوپ استفاده کرد چراکه چشم غیرمسلح در تشخیص اجزای گرافت ها ناتوان است .
از مزایای این روش کاهش طول مدت عمل و افزایش سرعت عمل در آن است.از معایب آن می توان به احتمال باقی ماندن جای بخیه ، ایجاد کلوئید یا گوشت اضافه در محل برش در افراد مستعد ، احتمال بیشتر عفونت ، قطع اعصاب بزرگ و عمقی پشت سر و به تبع آن بی حسی های ماندگار پوست سر اشاره کرد.که البته تمامی این موارد با انتخاب پزشک با تجربه و کلینیک مجهز و دارای اتاق عمل مجزا قابل پیشگیری می باشد.

(FIT ( Follicular Isolated Transplantation
روش مادر و پایه در كاشت مو، روش FUE (Follicular Unit Extraction)است که در یک بازه زمانی چند ساله به دلیل عدم ظرافت تجهیزات و به تبع آن عدم ظرافت نتایج ، با روش FUT جایگزین شد ولی امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و تولید تجهیزات با ظرافت بسیار بالا با نام جدید FITبه سرعت در حال باز کردن جای خود در میان مراجعین و رسیدن به جایگاه قبلی خود نزد پزشکان می باشد به طوری که امروزه پزشکان زیادی روش کار خود را از FUTبه FITتغییر داده اند.

FITجدیدترین تکنیک کاشت مو بوده و شیوه روزپیوند مو در اروپا و امریکا می باشد که شامل برداشت گرافتهای مو به صورت تک تک از پشت سر توسط ابزار مخصوصی شبیه پانچ می باشد. در این شیوه تنها لایه درم اطراف فولیکول مو به قطر 1 میلیمتر برش زده شده و کل واحد فولیکولار یا گرافت به اضافه تمام ضمائم آن به صورت کامل با بیرون کشیدن ساقه مو از روی پوست خارج می شود در این شیوه به دلیل دستکاری کمتر گرافت و عدم نیاز به جداسازی و قطعه قطعه کردن گرافت ها امکان آسیب به مراتب کمتر است، همچنین اگر ساقه مو در حین کار قطع شده یا اصطلاحا کات (Cut)شود وگرافت خارج نشود پس از مدتی مو از پشت سر مجددا رشد کرده و بیمار عملا مویی از دست نداده است. در این شیوه به دلیل عدم نفوذ ابزار به لایه های عمقی و عدم نیاز به جراحی ضمن پذیرش راحتتر عمل برای بیمار ، ریسک عفونت نیز بسیار ناچیز می باشد. همچنین بدلیل حجم پایین خونریزی و عدم نیاز به سرم برای اکثر بیماران سرم برقرار نمی شود.

مزیت این روش عدم نیاز به جراحی و در نتیجه خونریزی و درد در حین عمل و پس از عمل به مراتب کمتر ، عدم نیاز به بخیه در نتیجه عدم وجود خط بخیه در پشت سر، بهبودی سریع زخم ها حداکثر چهار روز پس از عمل ، ریسک کمتر عفونت و پذیرش راحت تر توسط بیمار می باشد.از معایب آن می توان به مدت زمان طولانی عمل اشاره کرد.

روش های فرعی برداشت شامل سه روش زیر می باشد:
روش ترکیبی(Combined Method) :
روش ترکیبی تکنیک اصلی برداشت و روش سومی نیست بلکه در واقع ترکیب دو روش اصلیFUT وFIT است . ماهیت این متد در واقع FUT بوده و چون در اکثر افراد نمی توان دو مرحله FUTانجام داد جهت پوشش این ضعف یک یا دو مرحله FITهمزمان با یک مرحله FUT در همان روز یا روزهای بعدی انجام می شود.

از مزایای آن می توان به پرپشت تر شدن موها در مقایسه با روش FUTو FITبه صورت مجزا اشاره نمود.معایب این روش همان معایب روش FUTمی باشد ضمن آنکه از نظر طول مدت عمل نیز این عمل طولانی تر بوده و حتی ممکن است در دو یا سه روز متوالی انجام شود.اگرچه از لحاظ هزینه این روش ، روش گرانی می باشداما با توجه به اینکه حجم موهای جابجا شده در این روش بسیار زیاد می باشد انجام این روش در مقابل انجام روش FUTبه تنهایی منطقی تر می باشد.

روش برداشت مو از بدن (BHT):
در این روش از موهای سینه یا ساق پا جهت پرپشت کردن موهای سر استفاده می شود. برداشت از موهای بدن (Body Hair Transplantation)با استفاده از تکنیک FITانجام می شود پس ماهیت اصلی این روش نیز FITمی باشد.از مزایای آن می توان به اندکی پرپشت تر شدن موها در صورت استفاده همزمان با FITاشاره نمود.از معایب آن نیز می توان به دوگانگی موها به دلیل تفاوت جنس موهای سر و بدن اشاره نمود.

روش کاشت مو با دستگاه (AHRS):
کاشت مو با دستگاه و یا Automated Hair Restoration Surgeryاستفاده از یک موتور دوران دهنده همانند آنچه در دندانپزشکی استفاده می شود برای پانچ کردن گرافت های پشت سر می باشد. ماهیت این روش نیز بر پایه روش FITمی باشد.از معایب آن می توان به آسیب و قطع شدن بیش از اندازه گرافت ها به دلیل عدم وجود ظرافت ، دقت و هوش انسانی در هنگام کار اشاره نمود.از مزایای آن می توان به افزایش سرعت عمل اشاره نمود.

تهیه تنظیم دکتر پارسا نوایی

ادامه دارد ....



تعداد بازدید از این مطلب: 6145
لطفا از عکس‌های قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)

تلفن :03136662224

۰ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *