سر یکی از بخش های بدن است که نسبت به سایر اعضا بیشتر در معرض آسیب قرار دارد. آسیب های سر اغلب شامل صدمه دیدن پوست سر و ابرو ، که همراه با آسیب فولیکول های مو در این مناطق است ، می باشد. مناطق آسیب دیده معمولاً پس از بهبودی طاس می شوند .یک علت شایع آسیب پوست سر تصادف اتومبیل است. فلز دندانه دار و شیشه می توانند باعث ایجاد زخم های شوند که با بر جای گذاشتن اسکار وسیع بهبود می یابند. برخی از افراد دچار صدماتی در پوست سر طی حوادثی در کودکی خود می شوند و زخم ایجاد شده را برای بقیه زندگی خود تحمل می کنند . سایر علت های صدمات فیزیکی به پوست سر شامل آسیب های ورزشی ، حوادث صنعتی و خشونت فیزیکی می باشد .

سوختگی می تواند موجب ایجاد زخم گسترده و عمیق شود. سوختگی های حرارتی ممکن است توسط قرار گرفتن در معرض آتش ، تماس با مواد داغ مانند فلز یا آب گرم یا دیگر مایعات ایجاد شود .سوختگی شیمیایی توسط قرار گرفتن در معرض مواد خورنده مانند اسیدها یا قلیاهای صنعتی و محلول های تمیز کننده ایجاد شود .سوختگی تابش از طریق قرار گرفتن در معرض مقادیر بالایی از پرتوهای یونیزان-اشعه ایکس یا اشعه گاما ایجاد می شود .

تعدادی از بیماری های التهابی می تواند به پوست سر آسیب وارد کند و زخم هایی به میزان کم یا زیاد برجای گذارد . این بیماری های التهابی شامل لوپوس اریتماتوزیس ، پلانوپیلاریس و اشکال شدید پسوریازیس می باشد. همچنین شرایط عفونی و التهابی که به نظر مشابه با آکنه ندولار می آید باعث به جای گذاشتن اسکار و همچنین طاسی بعد از بهبودی زخم می شود (ایجاد آکنه بروی صورت ، قفسه سینه و پشت اتفاق می افتد).

ایجاد اسکار می تواند به خاطر جراحی هایی مانند جراحی مغز و اعصاب که نیازمند ورود به درون جمجمه است ، ایجاد شود . لیفتینگ یا کشیدن پوست صورت ممکن است باعث عقب روی موهای ناحیه گیجگاهی شود.گاهی اوقات زخم می تواند بوسیله خود شخص ایجاد شود به عنوان مثال زخم آلوپسی ناشی از محکم بستن موها یا از طریق تریکوتیلومانیا که کندن جبری و از روی عادت موها است.

ترمیم مو در پوست سر زخمی
آسیب رسیدن به پوست سر و زخم ناشی از آن باعث از بین رفتن فولیکولهای مو می شود. به طور طبیعی در ناحیه ای از پوست که زخم شده و فولیکولها نابود شده اند ، مو رشد نمی کند. اگر زخم پوست سر کوچک باشد ممکن است مشکل قابل توجهی از نظر زیبایی ایجاد نکند. در برخی از موارد فرد مبتلا به زخم پوست سر ، موهایش را به گونه ای مرتب می کند تا جای زخم پیدا نشود. با این حال ، اندازه و محل برخی از زخم ها ممکن است به گونه ای باشد که با تغییر مدل مو هم پنهان نشوند.

آیا کاشت مو گزینه ای مناسب برای پوست سر زخمی است ؟
پاسخ به این سوال در اکثر موارد مثبت است و روش انتخابی معمولاً پیوند مو است ، متخصص ماهر و با تجربه می تواند در مناطق زخم شده پوست سر مو پیوند بزند.گاهی اوقات منطقه اسکار را می توان با جراحی کاهش داد ویک منطقه کوچکتری که نیاز به پیوند دارد ایجاد کرد. این گزینه ای است که باید قبل از انجام بین بیمار و پزشک به بحث گذاشته شود .

گسترش پوست سر، فلپ ها و کاهش پوست سر روش های جراحی هستند که می توانند به عنوان جایگزین در نظر گرفته شوند. آن ها ممکن است زمانی که منطقه زخم شده بزرگ باشد و قابلیت پوشش با پیوند مو را نداشته باشد درمان های انتخابی به حساب آیند. ترکیبی از روش های جراحی ترمیم مو ممکن است در یک منطقه اسکار وسیع به کار گرفته شوند به عنوان مثال یک فلاپ پوست سر یا گسترش پوست سر به همراه پیوند مو برای پوشاندن ناحیه بدون مو لازم باشد.

ترمیم مو در ناحیه زخم شده نیازمند بررسی دقیق پوست سر و در نظر گرفتن عواملی که می تواند روی امکان پذیری و نتیجه جراحی مو اثر بگذارد، است. این عوامل عبارتند از :
- بیماری های زمینه ای مزمن التهابی که روی پوست سر اثر می گذارند: مانند لوپوس اریتماتوزیس ، اسکلرودرمی موضعی که ممکن است باعث زخم آلوپسی شوند . اکثر متخصصین کاشت مو ، انجام پیوند را در صورت فعال بودن بیماری توصیه نمی کنند. باید قبل از پیوند مو حداقل دوسال بیماری غیر فعال بوده باشد.

- جریان خون در منطقه زخمی شده پوست سر ، در ناحیه آسیب دیده گردش خون بسیار محدود است و به خاطر آسیب و از بین رفتن عروق خونی ، ممکن است انجام جراحی پیوند مو دشوار یا حتی غیر ممکن شود. فولیکول های مو برای زنده مانده و داشتن عملکرد نیاز به منبع خونی دارند. اگر خون رسانی ناکافی باشد فولیکول ها می میرند یا قادر به انجام عملکرد مناسب نخواهند بود. متخصص کاشت مو منبع خونی را از طریق
(1) استفاده از تکنیک های مختلف برای ایجاد مسیر رگ های خونی در ناحیه زخم شده که تحت جراحی ترمیم مو است.
(2) قرار دادن گرافت های آزمون کوچک در آن ناحیه ، ایجاد خواهد کرد.

- ضخامت پوست سر در منطقه ای که تحت جراحی کاشت مو است . انواع مختلف زخم ویژگی های متفاوتی در ضخامت و شکنندگی دارند بافت اسکار بسیار ضخیم (هیپرتروفیک) دسترسی محدودی به عروق خونی دارد.بافت اسکار نازک (آتروفیک) ممکن است برای نگهداری فولیکول پیوند زده شده بیش از حد نازک باشد .اقدامات فنی برای مقابله با بافت های اسکار هیپرتروفیک یا آتروفیک در دسترس اند اما متخصص پیوند مو باید مطمئن باشد که با بهره گیری از آن ها نتیجه خوبی حاصل خواهد شد .

جراحی ترمیمی
فردی که جراحی ترمیمی از یک ضربه به سر یا بازسازی پس از جراحی مغز و اعصاب انجام داده ممکن است یک صفحه فلزی زیر بافت اسکار داشته باشد. صفحه فلزی ممکن است جراحی ترمیم مو را به خطر بیاندازد یا تبدیل به یک مرکز عفونت بعد از عمل پیوند مو شود. متخصص کاشت مو ممکن است مشاهده پرونده جراحی های قبلی یا صحبت با پزشکی که جراحی را انجام داده را ضروری بداند.

وجود صفحه فلزی ممکن است باعث رد جراحی ترمیم مو نشود بلکه باید به عنوان یک عارضه بالقوه در برنامه ریزی کاشت مو در نظر گرفته شود . پس از همه آزمایشات لازم و معاینات فیزیکی ، احتمال این نتیجه وجود دارد که کاشت مو در ناحیه آسیب دیده قادر به انجام است و یک نتیجه موفقیت آمیز خواهد داشت در صورتی که انجام کاشت مو پس از آزمایشات مورد تایید قرار نگیرد سایر روش ها مانند پروتز مو برای پوشش دادن ناحیه اسکار در نظر گرفته می شود .



تعداد بازدید از این مطلب: 3438
لطفا از عکس‌های قبل و بعد بیماران در گالری تصاویر دیدن فرمایید.
آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)

تلفن :03136662224

۰ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *